– Vi har ingen andre planer enn å utvikle eiendommen til leiligheter, sier han.

Angelsen gjør det klart at selskapet krever  rundt 20 millioner kroner hvis de skal selge Gammelbrygga.

– Siden vi tilbød kommunen å kjøpe eiendommen første gang i 2009, har vi lagt fram tilbud tre ganger, senest i mai i år. Vi har per i dag et stående tilbud til kommunen om å erverve eiendommen til markedspris, noe som innebærer en kjøpesum på cirka 20 millioner kroner, sier han.

Ikke overrasket

Angelsen fikk vite om kommunestyrets vedtak om å båndlegge Gammelbrygga av Harstad Tidende.

– Det var som forventet ut fra hva som er gjort tidligere, sier han. – Nå skal vi se nærmere på vedtaket – se om det finnes grunnlag for å påklage det.

– Hvis vi finner et slikt grunnlag, så vil vi gjøre det. Og da vil vel saken havne hos Fylkesmannen, sier han.

Det er to saker Brygga Utvikling nå vil se nærmere på. Den ene er plansaken som planutvalget ikke ville legge ut til offentlig høring. Den andre er den delen av sentrumsplanen som innebærer midlertidig båndlegging i fire år.

– Disse vil vi bruke litt tid på å vurdere, sier han.

Markeringsbehov

Angelsen har i flere år kjempet for planene om å bygge et leilighetskompleks der Gammelbrygga står. Han har sett ei endring - dog ikke på den aktuelle tomta.

– I 2015 var sentrumsplanen oppe til vedtak. Da var ikke Gammelbrygga med. Men så har det skjedd ei endring, som jeg tilskriver enkeltpolitikeres markeringsbehov, sier han.

– Jeg mener det her handler om at enkelte politikere kanskje har en stortingspolitiker i magen? Og det er synd, for det er ei dyr politisk markering for skattebetalerne.

– Hvis det var kompromisser man var ute etter, har det ikke manglet på det fra vår side.

– Det er ikke på grunn av oss at saken ikke er løst.