I forrige uke kom nyheten om at Danske DSV A/S overtar kjøringen for Tine i Norge. Det betyr at Harstad-selskapet Markussen Transport med 35 ansatte avvikles.

- Ja, det er forferdelig leit dette. Jeg har prøvd å holde prisene på et fornuftig nivå og klarer ikke gå lavere. Men det er det altså noen som har gjort, sa Steinar Markussen da nyheten ble kjent.

Startet aksjon

På nett har det vært mange og sterke reaksjoner. Noen lover å slutte å kjøpe Tine-produkter, mens andre prøver å få avgjørelsen omgjort.

En av dem er Marius Johansen som på Facebook ba om 10.000 likes og 5.000 kommentarer for å presse selskapet til å snu i saken.

Her kan du lese innlegget som ble lagt ut mandag. Allerede tirsdag hadde han over 10.000 likes. Onsdag er tallet nærmere 12.500. Innlegget er delt 1.600 ganger.

- Har oppnådd mitt mål

Selv sier Johansen at han nå har oppnådd sitt mål.

- Jeg med innlegget oppnådd det jeg ønsket. Nemlig å kaste lys over det som skjer. Det er artig å få en så hinsides god respons. Så får vi se hvilket firma som blir flagget ut neste gang.

Johansen jobber for transportøren Litra Termo AS og kjører en del kjøttvarer til Harstad og oppover mot Målselv.

- Jeg møter Markussen-bilene en god del på veg og på ferjer.

Også på Tines egen Facebook-side forteller folk hva de mener. Her har mange benyttet seg av muligheten til å vurdere selskapet på en skala fra 1 til 5 stjerner. Der har selskapet nesten 300 vurderinger med lavest karakter.

Her er noen av kommentarene fra Tines nettside:

- Dette er ikke bare et stort tap for Tine, men for Markussen sjøl, for sjåførene, for butikkene og ikke minst for alle oss i Norges land som har fått Tine-produkter servert på gullfat i Norge på kryss og tvers kun takket være Markussen og hans dyktige og enestående sjåfører.

SKUFFET Steinar Markussen er skuffet over at selskapet er ute av Tine-systemet etter 76 års tjeneste for meieribedriften. Foto: Frank R. Roksøy

- Jeg kjører selv mye bil (ca 150000 km i året) og jeg har aldri sett en bil fra han Steinar Markussen stått i grøfta eller bedrevet uaktsom kjøring. Det er meg helt uforståelig at Tine kan klare å påstå at disse cowboyene som har "vunnet " anbudet skal klare det mer miljøvennlig og billigere en hva en med 76 års erfaring klarer.

- Tine er en bedrift som er eid av norske bønder som er veldig opptatt at vi forbrukere kjøper norske varer slik at landbruket har et godt økonomisk grunnlag for videre eksistens. Hva gjør Tine igjen for det norske folk? Jo, går ut og kjøper utenlansk tjenester istendenfor å støtte norsk arbeidskraft, når de sier opp en norsk transport bedrift som har stått på i 76 år. Nå må det norske folk våkne og kreve at våre skattepenger ikke lenger skal brukes til støtte for det norske landbruk når de opptrer illojalt mot norsk arbeidsliv.