På toppen av Grønebakkan planlegges opp mot 36 nye boliger med utsikt over Harstadbotn. Planleggingsarbeidet utføres av arkitektavdelingen PSD Protek AS i Haugesund. Utbygger er Jahus AS ved Jim Nygård og investor Alf Moen.

– Utbyggingen vil også medføre at det oppgraderes infrastruktur og tilrettelegges nytt fortau langs Grønnebakkan, som vil bidra til sikrere vei til skoler og barnehage for barn og ungdom, skriver Glenn Kolberg, prosjektleder i arkitektavdelingen ved PDS Protek.

Det ble varslet oppstart regulering i januar 2015. Området var da eid av Hansen Eiendom. Sommeren 2016 overtok Jahus eiendommen, samt ansvar for reguleringen. Harstad kommune har nylig godkjent fradeling av eiendommen til boligformål.

Reguleringsarbeidet gjennomføres kommende vinter, og det vil bli startet oppføring av nye boliger i løpet av 2017, melder Kolberg i en pressemelding.

– PDS Protek planlegger flere boliger i Harstad- og Lofoten-området. Det er spennende å utvikle boliger her som har rot i hva markedet i Rogaland de siste årene har etterspurt. Så langt ser det ut som befolkningen i Harstad har interesse for boliger med flate tak og funkisinspirerte løsninger. Jahus AS er en lokal Harstad bedrift som utvikler og tømrer boliger med egne ansatte, ifølge Glenn Kolberg.

funkis: Utbyggeren satser på funkisinspirerte løsninger.