Vinteren er tida hvor de fleste av oss går i bakken, og kanskje på en liten skadesmell. Enten om vi sklir på isen eller faller på ski, så er det ikke uvanlig at årstiden bringer glede og smerte. Heldigvis finnes det ildsjeler som Gudrun Øvreberg (79), som til tross for å være langt over pensjonsalder, fortsatt jobber på spreng som psykomotorisk fysioterapeut og foredragsholder.

Respekt

De fleste av oss kommer vel til å legge inn årene lenge før vi passerer 70 år. Det har ikke Øvreberg, og det har ikke gått ubemerket. Tipseren som har vært pasient hos henne over lang tid, mener at Øvreberg fortjener en ekstra juleblomst for mange års arbeidsinnsats.

- Det er virkelig noe som det står respekt av at hun i en alder av 79 år fortsatt står på og hjelper folk med å få orden på kroppens muskulatur. Personlig har jeg vært pasient hos Gudrun i flere tiår, og det er alltid like godt å få komme dit, skriver Jens-Egil Solvang i en epost til oss.

For en såpass imponerende og lang innsats, synes også vi i Harstad Tidende at det er på sin plass at Øvreberg får en ekstra juleglede i julestria.

Mening

Det er en tydelig glad og overrasket Øvreberg Harstad Tidende møter i leiligheten hennes.

- Nå ble jeg bra overrasket! Det er jo godt å vite at man blir satt pris på, sier Øvreberg fornøyd.

Ikke mange kan skryte av å ha et like langt, rikt og givende arbeidsliv som Øvreberg. Gjennom årene har hun vært en profilert skikkelse innen psykomotorisk fysioterapi, og nylig ble hun hedret for sin innsats av kollegaer og venner ved Universitet i Tromsø.

Hun forteller at det å hjelpe og behandle andre gir henne en glede som er vanskelig å oppnå på andre måter. Derfor leier hun fortsatt et lokale i sentrum, hvor hun tar imot pasienter en gang i uken. Hun tar også jobben med seg hjem, og har både benk og annet utstyr klart til bruk hvis det skulle bli nødvendig.

- Jeg er glad i jobben min. Det jeg gjør gir meg mening, og er det mening med det du gjør, har livet også mening, forteller Øvreberg med et smil.