Søndag kveld videreformidlet vi her på HT.no en byrunde fra Harstad Tidendes spalte lørdag. En kvinne var ikke spesielt imponert av lysene i Generalhagen satt opp Jan Santocono og Marios musikk på oppdrag av Harstad profileringspool.

Debatten i etterkant gjorde at nyheten ble blant de mest leste sakene på HT.no søndag og var uten tvil den mest diskuterte på Harstad Tidendes Facebook-side

Der er det rundt klokken 11 mandag over 140 kommentarer om saken der de majoriteten virker å være fornøyde med lysene, mens noen ikke synes det gir den rette julestemningen.

Selv sier profileringspoolen og Santocono at de setter pris på at folk sier sin mening. Santocono sier videre at lysene kan justeres.

DEBATT Søndag kastet mange seg med i ordskiftet om lysene i Generalhagen i Harstad. Foto: Lars Richard Olsen

Her er et knippe av kommentarene. Du kan lese alle ved å trykke her

- Noen må nu klage på alt. Eg syns det var stilig og står i stil til tv-tårnet. Glede mæ å komme hjem til jul og se.

- Ja, man må før all del ikkje prøve å gjøre d litt fint og trivelig her i byen altså.

- Er det ikke deilig å ha noen å hate, føles det ikke godt å ha noen å hate (Raga Rockers).

- Har ikje sett det i Harstad mæn syns det var kjempestilig di trean di hadde lyst opp på Borkenes.

LOOP Lysene endrer seg gradvis over en periode på 40 minutter før lysloopen starter på nytt igjen. Foto: Lars Richard Olsen

- Greit nok, men må ærlig innrømme at jeg synes det vi hadde forut (ikke farger) var mye finere. I hvert ett tre i Generalhagen.

- Nån må bestandig syte på alt.

- Syntes det var flott, men generalhagen har da bestandig vært fin når den ble lyst opp. Hvis de som ikke liker dette kunne tatt initiativ selv og ikke bare klaget hadde det jo vært en annen sak, men alt for lett å syte å klage

- ALLE må få ha ei meining uten at en skal få høre fra bedrevitere at du syt og bæs! Det irritere mæ vannvittig! Dåkker bidrar til at folk rett og slett ikkje tør sei si meining! Bare nevner ett ord: Janteloven. Sjøl syns æ lysan va spennende men ikke julish.

- Vesste ikkje at Santocono eie di fargan der, men e isåfall superførrnøyd me at han vælle å dele dæm me oss.

- Synes det e stilig! Men slik det har vært tidligere år ga mer julestemning.

- Det er vel aldri noen i verden som blir 100% fornøyd eller enig når ting gjøres. Friske farger i god harmoni.. Liker det jeg ihvertfall. Antar mange er uenig med meg der. Som normalt.

MEST HVITT Jan Santocono sier at det for det meste er hvitt lys med nyanser i lysloopen, men av og til blir det grønt, rødt og andre farger. Foto: Lars Richard Olsen

- Et tips til de som klager, det er mange andre trær som trenger lys, vis oss hvordan du vil ha det. Det er bare å sette i gang, men det er mulig at du får pepper fra bedrevitere i Byrunden.

- MÅ alle synes at det er fint? Å sette disse menneskene i skammekroken for å ha en mening? Noe som forøvrig HT her spør om. For the record: Sjøl syns æ disse lysene e spennende.

- Kanskje ikkje de finaste fargene? Men så herlig at det er en der ute som FAKTISK gidder å gjøre ting litt anderledes, eller hyggelig, eller nytt for oss som bare sitter og mener det ene eller det andre. Hjelpes, folk må få lov til å mene det ene eller det andre, men når jeg tenker meg om. Jeg liker det! Og jeg liker at vi har et par ildsjeler som faktisk gidder å gjøre noe! Peis på, Santocono! Har ei antenne på andre siden av fjorden her i Kvæfjord! Om folk går lei lysa, så tenn dem gjerne her istedet! Ps. Ungene elsker når Tv-tårnet og lyser opp.

- Synes alle skal være veldig takknemlig for engasjementet, og at vi faktisk får en så flott opplyst generalhage. Jeg personlig synes fargede lys er kjempeflott, så synes det passer utmerket.