Tempoet i hverdagen har gått betraktelig opp, og mangelen på sollys og D-vitamin tar de fleste av oss. Spesielt ille kan det være for våre nye landsmenn, som kanskje for første gang får erfare på kroppen hvordan det er å leve langt over polarsirkelen. Da er det godt å vite at det finnes mennesker som kan være god støtte i en vanskelig hverdag. En av disse er Marianne Noreng Larsen.

Brobyggere

Det kan være vanskelig å tilpasse seg livet i et nytt land. Våre nye landsmenn kommer fra samfunn som er forskjellige fra vårt eget på mange forskjellige måter. Fra vær og vind, til sosiale normer er det mye som må læres og tilpasses. Da er det godt å vite at blant oss så har vi de som gjør en god jobb som brobyggere og medmennesker. Tipseren syntes at spesielt Marianne Noreng Larsen fortjente en påskjønnelse.

- I tillegg til å være engasjert ansatt ved et mottak, er hun støttekontakt, og en viktig støttespiller for HIL og Harstad Tigers. Vaffelhjertet dunker for mange! Hun har et veldig synlig engasjement for samfunnet rundt seg, og er dyktig på å se de som trenger det mest. En egenskap som er livsviktig i et stadig kaldere samfunn. Hurra for Marianne, skriver Tina Sørensen i en epost til oss.

Ydmyk

Til tross for all skryten hun har fått fra vår tipser, er det en ydmyk Marianne Noreng Larsen Harstad Tidende møter på torget i sentrum.

- Det er så mange flere som jobber i det skjulte som hadde fortjent denne like mye som meg. Jeg gjør jo bare jobben min som best jeg kan, forteller Larsen.

Hun informerer om at hun nylig har vært med på å danne et multikulturelt kor med våre nye landsmenn, og at de nettopp har vært på Nordlændingen på karaoke. Hun er fortsatt klar på at hun synes det å ha vunnet også er ganske moro.

- Det er selvfølgelig veldig morsomt å vinne en julestjerne, og jeg er takknemlig for at jeg har fått muligheten til å møte alle de fantastiske menneskene, sier hun.