Dette forteller leder for Kvæfjordløyper, Roar Røkenes.

– 28. november var lysløypa ferdig preparert og klar til bruk. Siden det har stadig flere løyper blitt preparerte.

– I løpet av helga fikk vi ferdig en trase til parkeringsplassen på Kvæfjordeidet, og dersom det kommer mer snø håper vi å snart kunne kjøre spor til Koven, forteller Røkenes.

Gode løypetraseer

Han sier de har opplevd stor tilstrømming av skientusiaster siden det ble kjent at de kunne tilby gode løypetraseer.

– Spesielt i helga registrerte vi skiløpere fra Sortland, Melbu og Lofoten. I tillegg har en rekke løpere fra Medkila skilag gjennomført flere treninger den uka vi har hatt åpne løyper.

Kan koste oss dyrt

Selv om Røkenes kan melde om 20–25 centimeter snø i de oppkjørte traseene er han usikker på hvor mange nye traseer de vil kjøre fremover.

– Det er først og fremst på grunn av hensynet til løypemaskinene. Vi er avhengig av at underlaget er såpass hardt at vi ikke risikerer å kjøre i stykker utstyret. Det kan fort koste oss dyrt og resultere i langvarig stans i prepareringen.

– Dette er blant annet en av grunnene til at vi ikke har kjørt spor til Koven ennå. Her er det enkelte steder fortsatt en del overvann.

- Men dersom det kommer mer snø vil dette vannet sige raskere ned i grunnen, og vi kan gå i gang med løypemaskinen i denne traseen, som vi vet er svært populær, sier Røkenes.

Tåler to-tre dager mildvær

Han er ikke redd for at noen dager med mildvær skal ødelegge de allerede oppkjørte løypene.

-De fleste av løypene ligger fra 160 til 400 meters høyde vil fint tåle to-tre dager med mildvær uten at forholdene blir dårligere.

– Skulle det imidlertid bli øsende regnvær og varmegrader over en lengre periode vil det selvsagt by på utfordringer, men heldigvis ser værprognosene fremover ut til at det etter et par dager med mildvær kommer mer snø fremover mot helga.

– Da skal det mye til at vi ikke kan tilby alle skientusiaster gode forhold også i tiden fremover, avslutter Roar Røkenes.