Harstad-kusken Stian Pettersen med hestenTruman Zet var under lørdagens femte travløp klar til å utfordre Norges beste amatørkusk, Mats Gunnar Ringberg, også han fra Harstad med hesten Twentysix Paupa.

Det var på forhånd forventet at det kunne bli jevnt, men at hestene skulle passere mållinjen på nøyaktig samme tid, kom nok overraskende på de fleste. Begge kom inn på tiden 2.38,7, og Harstad-kuskene var først uenige om hvem som vant.

Målfoto

– Jeg vant ikke, det gjorde Stian, sa Ringberg i det han og hesten kom travende ut av banen etter løpet.

Pettersen og Truman Zet var i hælene på Ringberg i slutten av løpet, og Ringberg mente at Pettersen hadde klart å ta han igjen akkurat på mållinjen.

Målfotoet viste likevel noe annet, og Ringberg ble utropt som vinneren. Det hadde ikke Pettersen fått med seg rett etter løpet.

MISTET: Både Stian Pettersen og Mats Gunnar Ringberg trodde etter løpet at førstnevnte hadde vunnet, men målfoto viste at det var Ringberg som hadde tatt seieren.

– Trodde jeg hadde tapt

– Jeg tapte ikke, jeg vant jo, svarte Stian på et spørsmål om hvordan det føltes å miste seieren etter et så jevnt løp.

Både Stian og Mats Gunnar hadde feil, og det var altså sistnevnte som hadde tatt seieren.

– Det føles veldig bra, for det er alltid artig å komme seirende ut av de jevneste løpene. Jeg teller jo antall seire, og da smaker dette godt, sier Ringberg.

– Jeg var ikke klar over at jeg hadde vunnet, for Stian kom i litt større fart enn meg, og målstreken kom raskt. Det var vanskelig å skille oss, og jeg trodde jeg hadde tapt. Jeg var helt sikkert på at han vant, og jeg gratulerte til og med Stian med seieren. Nå er jeg selvfølgelig glad for at jeg tok feil, legger han til.

Sliten hest foran

Ringberg angrep allerede 700 meter før mål, og fikk Stian i hælene.

– Jeg angrep litt tidlig, men det holdt heldigvis til mål. Jeg hadde ikke så mye valg, for hesten foran var sliten og Stian kunne når som helst angripe. Hesten gjorde sitt beste, og det holdt til seier, sier han.