I forrige uke ble det lys i Generalhagen og TV-tårnet til glede for mange. Men ikke alle setter pris på måten Harstad er i ferd med å lyses opp.

- Må absolutt alt i lyses opp i Santoconos farger? Selbanens seil, Generalhagen, TV-tårnet og så er det vel noe i Breivika også, sier en HT-leser til Byruden som vi gjengir her på HT.no.

Kvinnen sier at hun ikke er alene om å tenke at det begynner å bli litt mye, sier hun når vi ringer på telefonen for å be henne utdypet sitt syn.

Les også: Se så flott det ble i Generalhagen

Som en gate i Thailand

- Det er ser ut som en viss gate i Thailand og der har jeg vært. Det er de samme fargene over alt og det blir ikke spennende, sier kvinnen.

Over 700 personer har likt og kommentert på våre saker om TV-tårnet og Generalhagen på Facebook. Leseren etterlyser derimot mer elegante farger.

- Og Selsbanes seil bør få være hvitt. Jeg har aldri sett et seil som er lilla og gult og i alle mulige farger, sier kvinnen som vil omtales under signaturen G.i.M.

MEST HVITT: Jan Santocono sier at lyset går i en loop som varer 40 minutter der det for det meste er hvitt lys med enkelte variasjoner. Foto: Lars Richard Olsen

Rotete sirkus

I Generalhagen ønsker leseren at trærne skal ha det samme gule lyset som er hengt opp på stolpene ved veien.

- Hvorfor dette rotet sirkuset over alt? TV-tårnet er fint, men det er nok, sier leseren som har snakket med flere som mener det samme.

Se video: Her tenner de TV-tårnet med et smell

- Fabelaktig at folk mener noe

Jan Santocono, som har satt opp mange av lysene i Harstad, sier at det flott at det kommer tilbakemeldinger.

- Vi har ikke noe med lysene i Selsbanes seil å gjøre, men det er fabelaktig at folk gidder mene noe, sier han.

Om lysene i Generalhagen sier han at fargeprogrammet går i en loop på 40 minutter.

- Og dette kan endres. Årets prosjekt i Generalhagen er et prøveprosjekt, og så blir spørsmålet om byen vil ha det, sier han.

Styremedlem i Harstad profileringspool, Line Ravn Munkvold, sier at hun har lest byrunden i avisa, men sier at det er den eneste negative tilbakemeldingen de har fått.

- Vi i profileringspoolen vil bidra til byen, utvikling og bolyst. Hvis noen er misfornøyde er det flott at vi får høre det, men tilbakemeldingene vi har fått er 100-vis av likes på Facebook der jeg ikke tror noen har sagt noe negativt, sier hun.

Hva synes du om lysene som pynter opp Harstad? Si din mening i kommentarfeltet eller på Harstad Tidendes Facebook-side.