Det var på årsmøtet i Harstad Sp onsdag at hundeeier Stig Solheim lanserte forslaget. Og det slo godt an.

– Mosjon er viktig for hundens mentale og fysiske form, og det er viktig for alle hunder å kunne løpe fritt – alene eller sammen med andre hunder. Derfor vil Harstad Sp gjøre et fremstøt for et dressursområde gjennom arbeidet med kommunens arealplan og plan for fysisk aktivitet og naturopplevelser, sier leder i Harstad Senterparti, Alf Fagerheim.

Båndtvang

Det er viktig å aktivisere og sosialisere hundene. Men hundeeierne må forholde seg til at det er båndtvang fra 1. april til ogmed 20 august.

– I dette tidsrommet skal hundene være i bånd eller de må være inngjerdet. Hundeeiere har også en aktsomhetsplikt for at hunden alltid skal holdes under kontroll, sier Fagerheim.

I Harstad er det flere hundre hundeeiere, og Senterpartiet vil gjøre det lettere å mosjonere kjæledyrene.

Positivt for byen

– Vi vil gi hundeeierne mulighet til å mosjonere dyrene i et eget dressurområde. Her kan hundene springe og leke under kontroll av hundeeier, sier Fagerheim.

Han viser også til at mange mennesker er engstelige i møte med hunder, men med et eget inngjerdet område tar man hensyn til dette.

– Vi tror dette kan være positivt for kommunens hundeeiere og tilreisende med hund. Flere andre byer har etablert lignende friområder for hunder, blant annet i Trondheim. Kanskje vil det være mulig å etablere ett hundeområde sør for byen og ett på nordsida. På årsmøte ble det blant annet pekt på et område på Bergseng som egner seg til formålet, sier Fagerheim.

Han slår fast at et inngjerdet friområde for hunder innebærer at hundeeierne må følge regler om å plukke opp