Geir Mikalsen har i dag solgt over 20 bilder, og er nå aktuell med at han deltar i Artify.no sin kunstkonkurranse, hvor han i skrivende stund ligger på fjerdeplass. At det var malingen som skulle oppta Mikalsen hadde ikke hovedpersonen selv sett for seg bare noen år tilbake.

– Hadde noen sagt til meg for fire år siden at jeg skulle selge så mange bilder som jeg gjør i dag, eller at jeg i det hele tatt ville bruke fritiden min på å male, hadde jeg trodd at det hadde vært tullete og gal, sier han.

Et eventyr

Malerkarrieren startet for tre år siden.

– Det er helt utrolig å tenke på at jeg ikke hadde vært der jeg er i dag hvis det ikke hadde vært for at en kamerat på jobben viste meg en YouTube-video av en person som malte i Bob Ross-stil. Etter at jeg så videoen bestemte jeg meg for å kjøpe inn maleutstyr, for jeg ville prøve meg på å male, sier han.

Mikalsen hadde ikke tegnet eller malt siden han var i 13-årsalderen, men lærte seg raskt opp.

– Det ble en del timer med maling. De siste årene har jeg nok over hundre timer med bare å se på YouTube-videoer for å bli bedre. Jeg har aldri gått på et kurs eller noe slik, sier han.

Mentor

Etter å fullført sitt første maleri, kom Mikalsen inn på Harstad Knust og Innramming for å få muligheten til å selge bildet via butikken. Det gikk ikke slik han hadde ønsket, men møtet mellom Mikalsen og butikkeieren Leif Thor Stangness skulle likevel vise seg å bli noe av det viktigste som skjedde i Mikalsens malerkarriere.

– I ettertid ser jeg at bildet ikke er bra nok. Jeg fikk ikke engang et svar på om jeg kunne selge bildet i butikken, istedenfor ble det snakket bort, sier han.

– Jeg fikk mange tilbakemeldinger fra Leif, og det var starten på et langt samarbeid. I tre år har jeg holdt kontakten med han, og jeg har ofte snakket med han flere ganger i uken. Hele tiden har jeg fått tilbakemeldinger på bildene mine, på hva jeg kunne gjort annerledes eller forbedre. Leif har nok vært den viktigste årsaken til at jeg har lyktes, sier Mikalsen.

– Han har gjort et kvantesprang på bare noen få år. De bildene han maler nå er av svært god kvalitet. Det er utrolig hvor mye han har lært seg på kort tid, sier Leif Thor Stangness.

Konkurrerer

Etter å ha solgt over 20 bilder valgte Mikalsen å delta på Artify.no sin konkurranse. Med å skrive inn e-post-adressen kan man stemme på deltakernes bilder, og bildet til Geir, «Stetind», ligger i skrivende stund på fjerdeplass med 662 stemmer. Konkurransen avsluttes tirsdag ettermiddag.

– Den responsen jeg har fått på bildet har vært helt fantastisk. Enormt mange personer har delt bildet på Facebook, også mange personer som jeg ikke kjenner. Folk fra Finnmark, Narvik og Tromsø er blant dem, sier han.

– Jeg har også fått mange henvendelser fra folk som har sett bilder jeg har publisert, og deretter ønsker å kjøpe bildet. Det er herlig å få en slik respons, sier Mikalsen.

Du kan stemme på Geirs bidrag her: «Stetind»