Allerede lørdag ved midnatt, tre timer før arrangementet skulle avsluttes, stoppet politiet Halloween-festen i Landsåshallen. Russestyret ved Stangnes videregående skole arrangerte festen, men politiet mener at en del av festdeltakerne var under 18 år.

- Festen kunne ikke fortsette på grunn av mye slåssing og mange berusede og mindreårige på stedet, sier Oddmund Nilsen ved Harstad politistasjon.

Brukte pepperspray

I sammenheng med at politiet besluttet å avslutte Halloween-festen var det ungdom som ikke ville etterkomme politiets beskjed, sier Nilsen.

- En 17-åring slo etter en politibetjent og var svært aggressiv. Vedkommende ble pågrepet, og fjernet fra stedet. Politiet måtte bruke pepperspray for å få kontroll på personen, sier han.

Les også: Russepresenten sier at enkelte var bevisstløse da de kom til festen

Han sier videre at vedkommende vil bli anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

- Det ble ganske mange berusede personen både inni og utenfor lokalet, og vi fikk rapporter om knuffing og slåssing. Det viser seg at det var helt riktig av politiet å stoppe denne festen.

- Må skjerpe seg

Det har vært arrangert fester i Landsåshallen av russen i alle år.

- Tidligere har det vært veldig ordnede forhold. Det er svært sjeldent at vi må gå inn å ta kontroll over slike fester, sier Nilsen, og fortsetter:

Politiet rapporterte om flere berusede mindreårige på festen. Operasjonssentralen sendte ut twittermelding der politiet anmodet foreldre om å hente sine ungdommer.

- Foreldre har hovedansvaret for barna så lenge de er mindreårig. Foreldre som har muligheten til det må gjerne dra innom disse festene for å se hvordan det ser ut, oppfordrer Nilsen.

I Landsåshallen foregikk festen som kom fullstendig ut av styring. Arkivfoto. Foto: Ivar Hjelvik