Det var et uvanlig syn som møtte Dag Tessem (70) fra Tromsø og jaktkameraten denne uken.

– Det ble en stor naturopplevelse, forteller han til iTromsø.

De gikk seg nemlig på en enorm flokk med vinterkledde ryper.

– Jeg har aldri sett noe lignende før. Det som vises på bildet er bare et lite utsnitt. Vi anslår at det må ha vært mellom 2000–3000 ryper sittende der, forteller han til iTromsø.

– Fantastisk opplevelse

Både han og kameraten hadde allerede fulgt opp dagskvoten på fem ryper, så de tok seg i stedet en kaffepause mens de beundret det majestetiske synet.

– Det var rett og slett en fantastisk opplevelse. Det fløy ryper over hodet på oss hele tiden. De var så utrolig mange og satt overalt, sier Tessem, som forteller at han har drevet med jakt stort sett hele sitt voksne liv.

Ville ikke skyte

Den erfarne jegeren har fått mange tilbakemeldinger på Facebook etter at han delte opplevelsen der. Men han vil ikke røpe hvor han møtte han den store rypeflokken, annet enn at de jaktet på Yttersia.

– Nei, jeg synes de rypene skal få være i fred. Jeg hadde fått en litt dårlig følelse av å jakte på de rypene som ikke hadde noe av sitt naturlig forsvar intakt. De satt der helt hvite på grønn mark.

Litt urettferdig

Tessem setter spørsmålstegn ved om man burde jakte i det hele tatt under slike forhold,

– Det som er artig med jakt, er jo at det skal være gode muligheter for begge parter. Hele spenningen er jo at man går med børsa klar og rypa er jo egentlig godt beskyttet i terrenget. Slik som her blir det jo litt som å skyte på blink, og det er ikke jakt, slår han fast.

ERFAREN JEGER: Dag Tessem (70) har vært på utallige rypejakter, men har aldri sett noe lignende før. Foto: Privat