Ordfører Marianne Bremnes kjemper fortsatt for kystjegerne. Torsdag kveld var hun med i programmet Debatten på NRK1. Her møtte Bremnes blant andre forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide.

Bremnes sa i programmet at folk i nord ikke er betrygget over forslagene i langtidsplanen.

I et innlegg på Facebook skriver hun på forhånd:

- At hun tør! Kan dere fatte og begripe at forsvarsministeren vil fjerne Kystjegerkommandoen, en avdeling som sørger for at Nord Norge har en trygg kystlinje, som overvåker og sørger for informasjon, som rekognoserer og klargjør, border skip og fartøyer, og som bidrar med militære operasjoner i utlandet?

Har du sett denne videoen? KJK demonsterer hvordan de angriper fiender

- De sørger for beskyttelse av allierte styrker når de kommer til Norge. Kan dere fatte at de tør fjerne noe som er så essensielt og VIRKER, skriver Bremnes.

Hun viser til en video som er publisert av aldrimer.no

aldrimer.no skriver:

- Kystjegerkommandoen (KJK) er foreslått lagt ned. Men avdelingen er kanskje den som har mest krigserfaring fra Afghanistan. KJK er også tiltenkt en nøkkelrolle for å sikre mottak av allierte styrker i Norge i tilfelle alvorlig krise eller krig. Ingen avdelinger i Forsvaret kan i dag erstatte KJKs rolle ved en alliert landgang, viser interne forsvarsdokumenter.

Til ht.no sa Marianne Bremnes tidligere i oktober at slaget om lokale arbeidsplasser i Forsvaret må kjempes nå. Hun mener det fortsatt kan være muligheter til å gjøre politiske endringer når det gjelder langtidsplanen for Forsvaret.

– Kampen for å få endret forslaget fra regjeringen vil pågå fram til 5. november. Da er det forsvars- og utenrikskomiteen som vil komme med sin uttalelse, før saken skal endelig opp til behandlingen 15. november, sier hun.