Den aktuelle strekningen er i dag dekket av tett skog. Tirsdag ble formannskapet orientert om at det er inngått avtale mellom kommunen og skogsentpreprenør. Arbeidet skal utføres i løpet av høsten.

– Dette er en skikkelig gladsak, sa ordfører Marianne Bremnes.

400.000 kroner

Hun gikk tidligere i år i bresjen for å få satt av inntil 400.000 kroner til utsiktsrydding.

Areal- og byggesakstjenesten har vurdert tre områder som aktuelle for rydding. Det dreier seg om området fra Folkeparken til Musvannet. Fylkesvei 1 fra Nupen til Kasfjord og området mellom Høgda og Kasfjordvannet.

Byggesakstjenesten landet på veien fra Kasfjord til Nupen. Bakgrunnen er at området har få grunneiere, samt at kommunen selv eier en stor eiendom her. Dermed var muligheten til å få grunneiernes tillatelse til å hogge gode. Veien ut til Nupen brukes av mange harstadværinger og turister når de skal se midnattssola.

Tillatelser

Traseen opp til Musvatnet ble ikke prioritert i denne runden, fordi det er svært mange grunneiere som det skal innhentes tillatelse fra. Det ville ta så lang tid å få godkjenning, at arbeidet uansett ikke ville komme i gang i år.

Frps Eivind Stene mente kommunen burde ha lagt til rette for at frivillige organisasjoner kunne ta oppdraget og tjent seg noen kroner, blant annet på å selge ved.

Ordfører Marianne Bremnes viste til at kommunen har et erstatningsansvar overfor de som gjør jobben, og at det derfor ble besluttet å bruke profesjonelle til skogryddingen.