Kystjegerkommandoen (KJK) gjennomfører en årlig øvelse for å trene på komplekse og krevende situasjoner i et kystnært miljø.

– KJK ønsker å forberede seg på potensielle fremtidige oppdrag. Aktiviteten og intensiteten vil være høy og situasjonene vi må løse vil være krevende, sier sjef KJK, kommandørkaptein Klaus Johansen.

Kystjegere fra Kystjegerkommandoen (KJK) i aksjon på en øvelse i Harstad. her er sjefen for kommandoen, Klaus Johansen. Foto: Øivind Arvola

– Vi ønsker å trene mest mulig realistisk. Denne gangen har vi valgt å trene i et kystnært og bynært miljø. Befolkningen vil derfor kunne møte på uniformerte kystjegere med våpen, militære kjøretøy, observere lave flygninger av helikoptre og fly. Det vil kunne høres smell i forbindelse med bruk av løsammunisjon og pyroteknisk materiale, sier Johansen.

– Hendelser og spillet er laget for å utfordre ferdighetene til hver enkelt soldat, men også samvirke i laget og opp mot andre enheter. Det er viktig å trene på det ekstreme. Kun slik kan vi være godt nok forberedt dersom vi engang skulle komme ut for noe liknende, fortsetter Johansen.

Kystjegere fra Kystjegerkommandoen (KJK) i aksjon på en øvelse i Harstad. Foto: Øivind Arvola

Johansen ber foresatte å snakke med barna om at det blir en slik øvelse.