I forbindelse med den nye kommunereformen vil kommunene få flere arbeidsoppgaver. En dem er borgelige vielser som de overtar fra tingretten.

I Harstad kommune vil ordføreren være den som skal vier folk, og Marianne Bremnes sier hun ser frem til å ta på seg ordførerkjedet for å ta i mot de vordene og spente brudepar.

Bremnes mener ordføreren vil kunne styre mye av dette selv, «om det skal vies i badebasseng, fjelltopper eller annet», sier hun med et glimt i øyet.

Ellers synes Bremnes det er en fin ting at byens øverste politiker får lov til å vie de av byens befolkning som skal gifte seg, når de ønsker det.

Det er fortsatt ikke klart når endringen skjer, men i følge departementet vil oppgavene overføres når kommunesammenslåingene er klare.

Med denne kommunereformen vil flere oppgaver bli flyttet til kommunene, og ifølge ordføreren blir det spennende å se om det følger penger med de nye arbeidsoppgavene.

Når det gjelder vielsene tror ikke hun at det vil bli den store kostnaden for kommunen.

Det å få være med å spille en rolle på den viktigste dagen for veldig mange mennesker, ser hun frem til.

Hos tingretten er de positive til endringene, men Ulla Vårinn Normann, som er notarius publicus og gjennomfører vielsene, synes det er litt trist - da dette er en av de positive oppgavene tingretten har.

Det har vært mange flotte vielser med flotte folk, sang og musikk, så Normann tror de kommer til å savne det når det eventuelt blir borte.

NOTARIUS PUBLIKUS: Ulla Vårinn Normann sier vielser er en av de positive oppgavene til tingretten. Da skal det være koselig i seremonirommet. Foto: Bengt Simonsen