Mer mat. Bøker fra Isachsen. Og harde pakker.

Fredag 18. november åpnes førjulsmarkedet 2016 i Stangneshallen.

– I år er det en del nytt i forhold til i fjor, sier Harald Vollen, som er messegeneral for Førjulsmarkedet i Harstad.

– I år skal vi ha et eget telt utenfor Stangneshallen med utstillere av båter, biler, sykler og ATV, forteller han.

– Det har vi aldri tidligere hatt på førjulsmarkedet. Det er totalt ni utstillere i dette teltet, sier Vollen.

Utstillere

– Inne i hallen har vi plass til maksimum 60 utstillere. Vi vurderer i år å sette av plass til noe underholdning under julemarkedet. Det er noe vi jobber med i disse dager, forteller Vollen.

– I år vil det være flere utstillere med kortreist mat enn tidligere. Både fra Lofoten og Vesterålen. Det vil de som besøker oss merke, forteller Vollen.

– Forfatter Harald Isachsen er også i år deltaker på messa med helt ny bok. Jeg vet ikke om barnebarnet, Sophie, stiller med sin botsutgivelse. Hun er ikke meldt. Terje Erlid stiller forøvrig på messen med sin bokutgivelse, forteller Vollen, om noen av det en kan finne på årets julemarked i Stangneshallen.

Det er 22. gang at Førjulsmarkdet i regi av Harstad Håndballklubb arrangeres. 150 medlemmer fra klubben jobber dugnad og det bakes rundt 110 kaker til arrangementet.

I 2008 var det brann i hallen og det året ble markedet arrangert i Landsåshallen.

I fjor var det rundt 2.000 besøkende innom førjulsmarknaden.

Flerbruk av hallen

– Etter at Stangneshallen ble bygd opp igjen etter brannen fikk vi flere møterom i bygget, sier Vollen.

– Det første året hadde vi minimalt med utleie av møterom. I forrige uke var det 11 forskjellige lag, bedrifter eller organisasjoner som hadde møteaktivitet her i Stangneshallen, sier han.

– Det kan ha sammenheng med at møtedeltakere kan parkere gratis utenfor bygget her på dagtid. Det er sikkert en av årsakene til at møtene ikke blir lagt til sentrum av byen, forteller Harald Vollen

Han er en av de to fast ansatte ved Stangneshallen.

Han leier inn hjelp når det er behov for flere «armer» til møter som krever flere medarbeidere for teknisk avvikling av møter og kurs.