Vi treffer Tromsø-mannen, Odd Kåre Sivertz Pettersen, som styrer Thon-hotellet i frokostsalen i andre etasje i Harstad sentrum.
Utsikten ut mot Vågsfjorden er nesten upåklagelig fra Spiseriet i Thon.
Julebord
- I november og desember ønsker vi å bruke lokalene til å arrangere julebord, sier Pettersen, som har ansatt Nils Aune som kjøkkensjef.
- Vi kommer til å satse på julebuffeer for grupper og bedrifter her hos oss, også julelunsjbuffet for bedrifter.
Vi er godt i gang med å produsere mat som vil bli å finne på julebordet.
- Vi er godt i gang med å lage rull og andre typer pålegg i disse tider, sier Aune, som tidligere har jobbet ved blant annet ved Røkenes Gård.
- Som på Røkenes Gård lager vi alt fra bunnen av her på kjøkkenet, forteller Aune, som er en av fem kokker på huset.
- Vi har 180 sitterplasser i den nye frokostsalen. I tillegg har vi plass til 140 personer i toppetasjen, sier direktør Pettersen.
Frokost viktig
- Vi ønsker å være gode på frokost. Det er viktig for oss i Thon-kjeden.
- Det finnes et uoffisielt «NM i Frokost» som heter «Twinings Best Breakfast», der frokost testere reiser rundt i landet for å kåre de beste hotell frokostene, sier han.
- I flere år var Rica Nidelven best i NM i frokost.
I 2016 gikk Thon Hotel Lofoten til topps foran Thon Hotel Rosenkrantz Hotel Oslo. Thon Hotels hadde også fylkesvinneren i Finnmark(Kautokeino) og Hordaland(Bergen)
Thon Hotel Harstad ble bedømt i 2016 og vi havnet 1-2 poeng bak fylkesvinner i Troms, og 1-2 poeng bak Thon Hotel Lofoten – målet i første omgang er å ha beste frokost i Troms Fylke sier Odd Kåre Sivertz-Pettersen, direkør ved Thon Hotel Harstad.