Synet av Rikard Kaarbøs gate er langt fra hva det en gang var. Det som en gang var den mest sentrale sentrumsgaten i Harstad å drive butikk i, har nå langt færre butikker en de andre handlegatene i byens kjerne. I flere måneder har fire lokaler stått tomme.

Da Hugo Kjelseth vandret gjennom gågata, delte han likså greit sine betraktninger på Facebook om hva han så. Det skapte stort engasjement.

- Ingen "lyckliga gatan"

Kjelseth starter innlegget slik:

«I handelsbyen Harstad skjer det masse nytt og spennende, men i vår kjære gågate er det stille. Alt for stille! Midt i byen, selveste "indrefiléten" fra torvet og ned mot havna er gågata i dag ingen "lyckliga gatan". Der er det dessverre flere tomme lokaler, gråpapir for mange vinduer og plakater med til leie og telefonnummer til utleier.»

«Hva med et lite galleri, mikrobryggeri, pub, lekestue, akrifansk kafé og nisjebutikker i de tomme lokalan? Kanskje nån hente frem den gamle ideen om å bygge tak over gågata, som i Glasshuset i Bodø. Mye kan gjøres om flere jobbe sammen mot et felles mål. Så stille og tom som vår tradisjonsrike og flotte gågate er nå, ønsker vi ikke at den skal være i tida fremover.»

- Må gå sammen for å skape aktivitet

Mange kommentarer på Facebook-innlegget viser at mange går rundt med tanker om en utviklingsprosess for sentrum, mener Kjelseth.

- Jeg har registrert hvor stille det er i gågata sammenlignet med Storgata. Skal noe skje må noen gå sammen for å skape aktivitet.

Han tror ikke at det er færre som bruker sentrum.