Inko i Kvæfjord og Harstad har ansatt to nye personer. Det er Helge Vasseng og Bjørn Birkeland.

- Både Helge og Bjørn er funnet særlig egnet for å jobbe med våre ansatte og deltagere slik at vi sammen skal klare de store utfordringene vi står foran. Vi er svært glade for å ha fått disse to kjekke karer med på laget og har nå en kompetent og proaktiv ledergruppe, sier administrerende direktør Lisbeth Ringstad i en pressemelding.

Inko AS har i over 50 år vært en tradisjonell attføringsbedrift i Harstad. Mange egne avdelinger har i tidligere tider bidratt til arbeidstreningsoppgaver og kvalifisering av deltagere i ulike tiltak fra tidligere Aetat – nå Nav.

- Nå har fremtiden innhentet oss og hele vår bransje. Behovet for omstilling er stort for å holde tritt med endrede rammebetingelser og tøffere markedsutfordringer. Fra å ha nesten monopol på tiltaksplasser i vårt arbeidsdistrikt, er tiltaksporteføljen fra Nav radikalt endret. Store deler av det som tidligere var forbeholdt vår skjermede sektor, er nå anbudsutsatt. I denne konkurransen var vi ikke gode nok og har tapt flere av disse. Vi har også vunnet anbud, og det gir oss optimisme og stort håp om at vi i fremtiden skal være konkurransedyktig. Vi tilpasser nå bedriften i tråd med nye krav for å bli en markedsdyktig kompetansebedrift innenfor fagfeltet arbeidsinkludering, sier Lisbeth Ringstad.

Helge Vasseng kommer fra stilling som prosjektleder i Norsafety. Han har tidligere lang praksis og erfaring fra drift og ledelse i næringslivet, og har i de senere år tatt videreutdanning innen samfunnssikkerhet, prosjektarbeid og helserelaterte studier. Vasseng skal lede Inkos avdeling på Borkenes og delta i utviklingen av hele Inko sammen med ledergruppa.

Bjørn Birkeland kommer fra stilling som prosjektleder for Hålogaland fotballutvikling. Han har variert arbeidspraksis og hatt lederstillinger på ulike nivå i Telenor Norge AS, samt jobbet hos Serit IT-Partner Harstad AS. Bjørn skal lede og utvikle Inkos digitale læringsplattform og skal ha ansvar for vår egen IKT-avdeling.