I mai kom meldingen om at posttjenesten i Amfi Kanebogen skulle legges ned med virkning fra 14. juni. Det falt ikke i god jord hos pensjonistene i området.

– Posten i Kanebogen har betjent et tett befolket område i Harstad. Det har med sin nærhet til boliger som er tilrettelagt for eldre mennesker gjort at disse har kunnet utført sine posttjenester uten nevneverdig hjelp, skrev pensjonistforeninga i en henvendelse til Posten der de krever å få tilbake Post i butikk.

Dyrt

Foreninga viste til at det medfører problemer for eldre å måtte forholde seg til Post i butikk på Plantasjen, fem kilometer unna.

– De eldre har problemer og store kostnader med å komme seg til posten ettersom de kanskje må ta drosje dit, sier leder i pensjonistforeninga, Fredd-A. Gerhardsen.

Postkontoret i sentrum er ikke noe alternativ.

– Pakker til alle med adresse 9411 og oppover dirigeres til Plantasjen. For 9410 og nedover er det sentrum som gjelder, sier han.

Ingen meldte seg

Pensjonistforeninga har henvendt seg til Posten tre ganger. Etter første henvendelse fikk Gerhardsen beskjed om at saken ble oversendt distriktssjef for Post i butikk.

– Det skjedde ingen ting, så jeg sendte en ny henvendelse, og da fikk jeg bare beskjed om at Breivika Post i butikk ble flyttet til Plantasjen. Men det var ikke dette det handlet om.

I svaret fra Posten sto følgende forklaring:

– Det var dessverre ikke noen butikker i området som meldte sin interesse da det ble lagt ut anbudsrunde. Vi har videreformidlet dine synspunkter til distriktssjefen for Post i Butikk - igjen.

Krever orientering

Gerhardsen frykter at pensjonistforeninga ikke får svar fra rette vedkommende.

– Vi har fått kjappe svar, men de har vært intetsigende. Det er ikke gode svar, sier han.

– Det kan virke som om saken bare forsvinner.

I sin tredje og foreløpig siste henvendelse til Posten viser Gerhardsen til at utbyggingen i Amfi Kanebogen nå er inne i en sluttfase. Neste år står senteret ferdig, og da ønsker pensjonistforeninga å få Post i butikk på plass igjen.

– Vårt krav om Post i butikk i Amfi Kanebogen står fast. Vi krever også en orientering om hvor saken står per i dag, skrev Gerhardsen til Posten.

Lite håp

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, levner små forhåpninger.

– I utgangspuktet er det ingen umiddelbare muligheter for gjenåpning i Kanebogen. Vi har inngått en fireårig avtale med Plantasjen. Deretter har de mulighet til forlengelse med tre år. Deretter blir det ny konkurranse, sier han.

Eckhoff understreker at Posten skal drive forretningsmessig.

– En del av samfunnsoppdraget er å drive forsvarlig. Vi kan ikke ha flere tjenestesteder slik det var før.

– Jeg forstår at de i Kanebogen synes det er mindre godt, men det er ikke nok for oss til å gjøre nye framstøt i Kanebogen, sier han.

– De fleste klarer å venne seg til flytting av Post i butikk.

VIL HA POST I KANEBOGEN: Fredd-A. Gerhardsen i Harstad pensjonistforening. Arkivfoto