Tv-aksjonen auksjonerte søndag ut date med flere kjendiser. Sophie Elise fra Harstad var et av objektene man kunne stemme på. Det var også artisten Astrid S.

I utlysningen skrev Sophie Elise om seg selv:  Uansett om det er vennskapelig eller om man ønsker romantikk. Du bestemmer og jeg spanderer innenfor rimelighetens grenser! Liker korte turer på stranden og folk som lar meg bestemme musikken og filmen vi skal se på.

Til slutt endte budet på over 20.500 kroner.

Les vårt intervju med Sophie Elise i forbindelse med bokutgivelsen.

Også Astrid S var det mulig å by på. Det har medført komplikasjoner.

Kvaløy-mannen Ørjan Pettersen henvendte seg søndag i desperasjon på Facebook. Ved en feil, hadde han lagt inn et bud på en QXL-auksjon i regi av TV-aksjonen.

Budet lot seg ikke slette, og 26-åringen «vant» dermed et møte med artisten Astrid S, samt konsert- og flybilletter tur retur London for to. Hele gildet koster ham 11.000 kroner.

LES OGSÅ: Så mye ga folk i regionen.

Umulig å slette budet

Veldedighetsaksjonen i regi av NRK P3 hadde flere auksjoner – deriblant en date med Sophie Elise, og en statistrolle i TV-serien SKAM – liggende ute på nettstedet QXL, til inntekt for Røde Kors i helga.

– Det var mange spennende auksjoner der. Da jeg skulle gå ut av Astrid S-auksjonen, presterte jeg heller å legge inn et bud. Det viste seg at budet var umulig å slette, sier Pettersen til iTromsø.

Mamma vil være med

I desperasjon postet derfor Pettersen et innlegg på Facebook søndag, der han prøvde å få solgt billettene, og i det minste finne en reisepartner. Mandag ettermiddag hadde han fortsatt ikke fått napp.

– Ingen har kjøpt billettene, så dette var en dyr lærepenge. Men «Modern» er veldig ivrig på å dra sammen med meg, humrer 26-åringen.

Pettersen innrømmer at han ikke har noe spesielt forhold til Astrid S. sin musikk.

– Det er grei musikk, men ikke noe jeg setter på hjemme, nei.

På jobb i Nordsjøen

Pettersen jobber til daglig som kokk offshore, og har et håp om at den dyrekjøpte feiltakelsen lar seg rette opp, selv om han er bekreftet som vinner på e-post.

– Jeg har fortsatt ikke blitt kontaktet av P3, og på Astrid S' sin hjemmeside står konserten i London oppført med datoen 16. november – ikke 6. november, som det står i auksjonen.

– Den niende reiser jeg ut på havet, så 16. november er jeg uansett langt ute i Nordsjøen, forteller 26-åringen.