Dette mener Odd-Kåre Sivertz Pettersen er en av årsakene til at en på de ni første månedene i 2016 har en vekst på 14 prosent sammenliknet med tallene fra 2015.

Det viser tall fra Visit Harstad.

– Harstad er i ferd med å bli en stor og viktig handelsby i nord. Det at store kjeder etablerer seg i byen er en av flere viktige brikker til at vi får flere helgebesøk ved hotellene, mener Pettersen.

God utvikling

– En av årsakene til at vi har vekst for hotellene i byen er nok at vi har aktiviteter for hele familien. At vi har Grottebadet er svært viktig. Vi har også lekeland. Barn vil leke og elsker å bade, sier Pettersen.

Tromsømannen sier at dette er noen han savner fra sin hjemby.

– I tillegg har vi et bra kulturhus med mange forestillinger. Og ikke minst har vi mange gode restauranter. Mat er viktig.

– Det at vi nå får to oppdaterte kjøpesenter er også med på å gi byen et løft. Dette er også en vekstfaktor som smitter over på vår næring i hotellbransjen. Harstad har tilbud som favner hele familien. Det er en viktig faktor for økt veskt for næringslivet i hele byen, sier Pettersen.

Veipakken

– Det bygges mye i Harstad. Har Veipakke Harstad noe å si for flere overnattingsdøgn ved Thon Hotels?

– Vi har imidlertid flere studenter boende hos i perioder fra UiT Harstad. De er flere some bor hos oss når de er inne på samlinger, sier han.

– Utbyggingen ved to av byens kjøpssentre har ogsåvært med på å gi hotellene noe av vekst på overnattingsfronten vi ser i disse tider, sier han.

Turisme

– Det jobbes også godt i Visit Harstad og andre reiselivsaktiviteter med å skape turpakker her i området. Vi har allerede et samarbeid med Valhall på Krøttøya og de aktivitetene de jobber med om dagen, sier Pettersen.

Han tror dette vil øke i tida som kommer. Det jobbes også godt med å få til forskjellige vinterpakker til de som besøker regionen i vinterhalvåret.

– De sørger for kurs, seminar, årsmøter og landsmøter arrangeres i Harstad.

– Det er med på å gi mange overnattingsdøgn til byens hotell. Vi som driver hotell er medspillere for disse aktørene, sier han.

– Vi i Thon-kjeden driver for tiden og pusser opp hotellene våre. I Thon Hotel Harstad åpnet vi i vår en helt ny frokostsal. Frokost er viktig for hotellgjestene, en god frokost sammen med god service skaper besøksglede.

- Tilbakemeldingene fra gjestene har vært gode. Vi er godt fornøyd med starten. Vi lever av fornøyde kunder, avslutter Odd Kåre Sivertz Pettersen, direktør ved Thon Hotels Harstad.

FROKOST: Kokk Rolf Helge Øvergård og de ansatte ved kjøkkendelen av hotellet sørger for at gjestene ved Thon Hotels Harstad får en solid frokost. Mange gjester setter pris på de nye frokostlokalene. - Tilbakemeldingene fra gjestene har vært gode, sier Pettersen. Foto: Tore Skadal