HARSTAD: Det er i vært fall håpet til klubbens J16-trener, Ted Pedersen, etter at laget gikk hen og ble ubeseiret kretsmester for J16-lag på stor bane.

– Jeg mener at det bør være et hårete mål for oss å kunne få opp spillere som får spille toppseriefotball neste år. Etter min mening har vi jenter som er gode nok til å ta steget fordi de er ambisiøse og treningsvillige, sier Pedersen.

Enkeltspillere har allerede fått muligheter til å kjenne på toppnivået.

– Vi har hatt fem-seks stykker som har fått trene med a-laget. Med holdninger og gode treningsverdier i bunnen tror jeg på at det finnes spillere i min gjeng som har potensial til å nå langt, mener Pedersen.

Treningskultur

Det som kanskje er ekstra spesielt med dette laget, er at de har en bredde i spillergruppa som mange kan misunne dem. Hemmeligheten mener Pedersen ligger i en innprentet kultur.

– Tidlig innførte vi en kultur som satte fokus på holdninger og seriøsitet når det kommer til treningsarbeid. Det har ført til at vi har en holdningssterk gjeng som vet at treningsvilje er en viktig faktor for å bli en god fotballspiller. Samtidig har vi også hatt fokus på at spillergruppa også gjør andre ting sammen enn å kun møtes på fotballfeltet. Det tror jeg også er med på å skape et godt innvevd lagmiljø, mener Pedersen.

I sommer var laget med under Gothia Cup i Göteborg. Der stoppet deltakelsen i 8-delsfinalen. Neste år venter et nytt turneringseventyr.

– Vi skal delta på en større internasjonal turnering neste sesong, sier Pedersen.

Mange med videre

De aller fleste spillerne blir med videre.

– Spillergruppa ser ut til å bli minst like stor neste sesong som i år, mener Pedersen.

Og sesongen er ikke helt over for laget som er suverene vinnere av årets serie. Deres siste oppgave for sesongen kommer i helga.

– Da er det duket for kretsfinale i sjuerfotball, der vi også er seriemester. Vi møter da Leknes til kamp på nøytral bane i Kabelvåg. Da er vår plan å dra i land kretsmesterskapet. Årets sesong har vært en fest som vi satser på å avslutte skikkelig, sier Pedersen.

SERIEMESTER: Bak fra venstre: Oda Medhus Johnsen, Rebekka Marie Strøm Hansen, Ingrid Mikalsen, Martine Olsen, Henriette Helgesen, Marit Agnethe Sandnes, Benedicte Berg Bakkehaug, Kristine Jonassen, Camilla Dyring Hansen og Tina Jørgensen Ørnsrud.Foran fv: Hedda Alice Jakobsen, Tale Berg Johansen, Miriam Kristiansen, Malin Moen Solvang, Mariell Rubach og Malin Valland. Foto: Jon Eirik Olsen