Søndag var det klart for den årlige TV-aksjonen. I år går inntektene til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre i krig og konflikter i totalt ni land.

– Vi har 320 bøsser fordelt ut over 400 bøssebærere rundt omkring i Harstad, forteller Hugo Kjelseth i TV-aksjonen Harstad til Harstad Tidende og legger til at det er kritisk at alle skolene får det antallet bøssebærere som var satt opp på forhånd for å få besøkt så mange av Harstads innbyggere som mulig.

Utnytter teknologien

For de som ikke hadde anledning til å gi noen kroner til bøssebæreren i dag har TV-aksjonen i år valgt å utnytte de nye betalingsmulighetene som har kommet.

– I år er det også mulig å gi din støtte til TV-aksjonen og Røde Kors ved hjelp av Vipps og mCash i tillegg til de mulighetene som har vært tidligere år., forklarer Kjelseth.

– Det som er så bra er at selv om du betaler med Vipps eller mCash vil ditt bidrag bli registrert på Harstad Kommune så lenge du har ditt mobilnum mer registrert her.

– Har dere noen ønskeresultater?

– Vi har satt oss et mål om å klare å bikke én million fra Harstad Kommune, noe som vil tilsvare et gjennomsnittlig bidrag på 40kr per innbygger.

Hos Sparebank1 Nord-Norge i Harstad ble alle bøssene levert inn til representanter fra TV-aksjonens aksjonsgruppe for telling søndag kveld, før ansatte fra banken tok over selve opptellingen av pengene.

BØSSER I Sparebank1 Nord-Norge sine lokaler i Harstad ble alle bøssene samlet inn for opptelling. Foto: Daniel Skog

Like før klokken 20.30 søndag kveld kommer det endelige resultatet. Harstad Kommune har passert fjorårets innsamling med hele 10 prosent, og kan si seg fornøyd med en totalsum på 358.104kr mot fjorårets 326.615kr.

– Dette er da før de elektroniske givermidlene har blitt registrert. Hvor mye vi har fått inn på Vipps, mCash, direkte overføringer og innringinger får vi ikke vite før om en uke. Først da får vi det endelige resultatet, presiserer Hugo Kjelseth i TV-aksjonen Harstad.

Her er resultatet fra de enkelte skolene i kommunen:

SkoleBeløp
Sørvik23.288
Kila40.772
Kanebogen49.095
Harstad62.889
Medkila36.106
Seljestad42.463,5
Bergseng44.999
Grytøy13.245
Bjarkøy/Sandsøy14.426
Bøsser ikke tilknyttet skole30.821
Totalsum358.104,5