Til tross for det store antallet har man fortsatt ikke nådd det budsjetterte antallet per døgn. Før innkrevingen startet ventet man at 59.400 kjøretøyer skulle passere en bom per døgn.

Over 50 000 igjen

De få dagene i juni det ble krevd bompenger var antallet oppe i 55.403 per døgn. I feriemåneden juli var falt dette til 41.163 og i august var det en årsdøgntrafikk, altså gjennomsnittlig passeringer per døgn, på 47.800.

– I september var det cirka 51.000 passeringer, forteller styreleder Kirstin L. Mobakken i Troms bompengeselskap.

Hun har foreløpig ikke tall for oktober, men tror tallet vil øke enda mer.

– Går det an å sykle og gå er det mindre trafikk, så vi ser for oss at trafikken øker ut over høsten og vinteren. Det skal bli spennende å se når desember kommer med julehandel. Den vil nok få opp årsdøgntrafikken. Men så har vi jo dager i desember hvor det naturlig nok sikkert blir liten trafikk, sier Mobakken.

Inntektsutflating

Ved utgangen av september hadde det vært nesten 4,5 millioner passeringer i bomringen i Harstad. Og de aller fleste har bombrikke, noe som i sin tur innebærer at inntektene flater ut.

– De fleste har brikker. 78 prosent av bompasseringene skjer med brikke i bilen. Det medfører at vi hadde nesten 9,5 millioner kroner i reduserte inntekter. I tillegg kommer fritak for blant annet elbiler. Men timesregelen og månedstaket utgjør størstedelen av «inntektstapet», avslutter Kirstin L .Mobakken.