Det er ikke bare fylkeshovedstaden som opplever en økning i antall reisende. Hurtigbåtruta mellom Tromsø og Harstad fraktet 3 500 flere passasjerer i løpet av årets 9 første måneder sammenliknet med 2015.

Også helårsfergene opplever mange reisende, til sammen var det 24 000 flere reisende i år enn i 2015 og 23 000 flere PBE (personbilenheter) per 31. august i år. Det er gledelig at så mange ønsker å benytte seg av fergetilbudene i Troms forteller en fornøyd fylkesråd, Ivar B. Prestbakmo i en pressemelding.

- Tallenes tale er klar, sommersambandene Gryllefjord-Andenes og Botnhamn-Brensholmen er et kjærkomment tilbud i Troms som mange setter pris på. Sistnevnte samband har hatt en økning på over 900 passasjerer fra året før og 1900 PBE.

Fylkesråden legger til at selv om man opplever en betraktelig økning i antall reisende, er kollektivtilbudet i Troms i stor grad finansiert av fylkeskommunen.

For buss dekker billettinntektene om lag 55 % av kostnadene. Billettinntektene på hurtigbåt dekker 42% av totale kostnadene og billettinntekter på ferger dekker i underkant av 15 % av kostnadene.

Totalt hadde kollektivtilbudet i Troms en kostnad i 2015 på 905 millioner, og inntektene fra billettsalget var med på å finansiere om lag 38% av de reelle kostnadene forteller fylkesråden.

Fylkesråden sier i pressemeldinga at økninga i antall reisende er gledelig men forventet, og legger til at han er stolt av at man klarer å utvikle kollektivtilbudet i Troms samtidig som man tilbyr konkurransedyktige priser på billetter.