I tre timer satt aksjonsleder Hugo Kjelseth, daglig leder i Troms Røde Kors, Tord Eriksen, Trine Lise Forsland og Harriet Karlsen og ringte til bedrifter i Harstad for å samle inn penger til årets TV-aksjon.

Tradisjon

–Det har blitt en tradisjon at man ringer lokalt næringsliv og samler inn penger til tv-aksjonen noen dager før selve innsamlingsdagen, sier Kjelseth. Pengene fra årets innsamling går til Røde Kors.

Livsviktig hjelp

– I år skal vi gi livsviktig hjelp til de mennesker som er rammet av krig og konflikt i Syria, Afghanistan, Libanon, Myanmar, Sør-Sudan, Somalia, Honduras, El Salvador, Guatemala, og her i Norge, sier Kjelseth.

Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Over snittet

Da ringerunden var over, var det samlet inn 140.312 kroner, noe som er på nivå med fjoråret. Onsdag var det 38 øre over landsgjennomsnittet.

Men Kjelseth tror man skal komme godt over fjorårsresultatet fra bedriftene.

– Vi har mange flere bedrifter inne i år, og flere av de store har vi ikke fått tak i enda, så jeg har et håp om nå 250.000 kroner fra bedriftene innen søndag kveld, sier han.

Bøssebærere

I Harstad tar man utgangspunkt i skoleelever når man rekrutterer bøssebærere. Men det er bestandig plass til andre som ønsker å gå.

– Vi oppfordrer til at de utenom skolene som ønsker å gå med bøsser, melder seg på www.blimed.no. De blir så fordelt der vi ser det er tynt med bøssebærere, sier aksjonslederen.

Fremfører egen låt

Fredag blir det en markering i Sparebank1 Nord-Norges lokaler der Ola Bremnes deltar. Han har skrevet sang for Røde Kors i nord i anledning tv-aksjonen, og vil fremføre sangen der.

- Jeg ville at sangen skulle handle om å hjelpe, om å lete og om å bli funnet, sier Bremnes.

Han har i mange år vært tilknyttet Røde Kors og deres arbeid i Troms og Nordland – og i år fikk han det ærefulle oppdraget fra Troms Røde Kors å lage TV-aksjonslåt for Nord-Norge.

Ola Bremnes har i sangen ”Mere enn du tror” fanget, det han mener er, det egentlige Røde Kors:

- For meg er det essensen av det Røde Kors driver med over hele verden.» Sier Bremnes.