Det bekrefter styreleder for HLK, Helge O. Aune.

Han sier det er naturlig for selskapene å snakke sammen, på bakgrunn av endrede rammevilkår i bransjen.

Kan bli fusjoner

Det er ingen hemmelighet at de nye vilkårene vil tvinge fram større enheter i kraftmarkedet.

Så langt er man ikke kommet fram til noen konklusjoner i noen av samtalene, men dette ventes å komme i løpet av forholdsvis kort tid.

- Det er ikke noe å fortelle om disse samtalene foreløpig. Dersom samtalene blir noe mer, vil vi informere om dette når det er naturlig å gjøre det, sier Aune.

De nye rammevilkårene går blant annet ut på å skille driften av kraftlinjene fra strømleveransene. Tidligere var både linjene og kraften eid og administrert av samme selskap.

Muskler nok?

Ett av de minste kraftselskapene i regionen er Evenes Kraftforsyning. Det mange spør seg om er om de har nok muskler til å møte de nye rammevilkårene.

Ifølge ”Fremover” har de deltatt i samtaler med HLK alene. For dem har det ikke vært snakk om å inngå samtaler med andre.

Styreleder Bjørnar Olsen, sier i likhet med sin kollega i HLK, at det ikke er fattet noen konklusjoner av samtalene ennå.

Begge selskapene er heleid av kommunene. Derfor blir dette også en politisk sak i både HLK-kommunene og i Evenes kommune, som eier Evenes Kraftforsyning.

PROSESS: – Ikke noe er avgjort ennå, vi er i en prosess, sier Helge Aune. Foto: Odd Leif Andreassen Harstad Tidende