Nå er det klart hva skipene skal hete, nemlig MS ”Roald Amundsen” og MS ”Fridtjof Nansen”.

Det opplyser Hurtigruten i en pressemelding.

- Nå går Norge i tet igjen, akkurat slik Amundsen og Nansen gjorde. Denne helt nye generasjonen av ekspedisjonsskip vil snu opp ned på hva gjester kan vente av en opplevelsesreise til sjøs. Med de nye hybridskipene kombinerer vi mer enn 120 års Hurtigruten-kunnskap med totalt nyskapende teknologi og design, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Rolls-Royce

14. desember er det nemlig nøyaktig 105 år siden Roald Amundsen ble den første personen i verden til å nå Sydpolen. Fridtjof Nansen er mest kjent for å ha gått på ski over Grønland for 128 år siden.

- Det er 120 år siden grunnleggeren vår, Richard With, startet med opplevelsesturisme i Arktis. Hva er da mer passende og naturlig enn å døpe skipene etter disse foregangsmennene, sier Skjeldam.

I tillegg er skipene designet av Rolls-Royce i samarbeid med den anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino.

350 gjester

Skipene vil ha totalt 265 lugarer, hvor seks av ti vil få egen balkong, og to av ti blir suiter. Skipene vil kunne huse 530 gjester.

- Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort, skriver Hurtigruten i pressemeldingen.

Skipene får også tre restauranter, et eget bassengdekk som inkluderer bassenger, boblebad og barer.

- Vi tilbyr ikke cruise, vi tilbyr opplevelser. Derfor er dert viktig med løsninger og miljø som forsterker naturopplevelsene gjestene kan ta del i fra skipene og med skipene som flytende basecamp, sier Skjeldam.