Celina Sørensen Tollefsen (20) fra Harstad representerer i disse dager Troms fylke i helsearbeiderfaget på Yrkes-NM i Bergen. I dag fikk hun inn en uventet pasient.

Statsminister Erna Solberg hadde tatt turen for å avlegge Yrkes-NM et besøk, og lot da Harstadjenta behandle henne.

Torsdag ettermiddag avsluttes det hele felles med kåring av norgesmestere i de ulike fagene. VM er målet for Sørensen Tollefsen.

- For å roe ned nervene er det ikke det jeg har i fokus nå. Jeg tenker bare på at jeg er heldig som får lov til å være med i konkurransen. Målet er jo selvfølgelig å vinne, sa Sørensen Tollefsen til Harstad Tidende tidligere denne uka.

Stor opplevelse

- Jeg tenker at det er veldig spennende og utrolig lærerikt. Dette er en stor opplevelse for meg. Jeg var ikke forberedt på å bli fylkesmester, og var egentlig bare med der for å få erfaring. Nå er det samme type konkurranse - bare med litt flere deltakere.

RUS En av oppgavene på Yrkes-NM handler om rus. Foto: Anne Jensen

Konkurransen er ifølge rådgiver for KomOpp, Anne Jensen, todelt med en del på sykehuset og en del i hjemmetjenesten.

– Tema er diabetes og rus, og oppgavene går ut på sårstell, sengereiing og rapport på sykehuset. I hjemmet er oppgaven å observere sårbandasje, kartlegge videre behov i hjemmet samt veiledning i forhold til sykdom og livssituasjon, forteller Jensen og legger til at de vil også prøves ut på akutt situasjoner.