Det er den over hundre år gamle familiebedriften Tromsø skotøimagasin som står bak Skoringen.

– Vi har tre Skoringen i Tromsø og én i Bodø. I tillegg har vi en Ecco-butikk i Nordlandshovedstaden. Og nå er vi i Harstad, sier daglig leder Håkon Løbach Willumsen.

Like før butikken åpnet i formiddag hadde mange samlet seg utenfor butikken, Willumsen er stolt av.

– Det er artig å starte med alt nytt; varer, lager, innredning, lokaler og nye folk som tar alt på strak arm. Butikken er fantastisk flott - et smykke, slår han fast.

Årets driver

Willumsen er fjerde generasjon som driver familieselskapet, som har blitt over hundre år gammelt.

– Vi har sterk tro på måten vi driver på. For oss er det viktig å ha det artig på jobb, og ettersom vi er en familiebedrift anser vi våre ansatte som en del av familien, sier han.

Så trivelig har de ansatte det at det har vanket heder og ære til bedriften.

– Vi ble årets driver i Skoringen-kjeden i fjor. Vi satser sterkt på å yte god service, så er det opp til kunden å avgjøre om vi lykkes med det her i Harstad, sier Willumsen.

Rask kundebehandling er en del av satsingen. Ved hjelp av scannere kan man enkelt finne de skoene kunden ønsker å prøve uten å måtte lete gjennom store stabler på lageret. Scannerne forteller helt eksakt hvor skoene er å finne.

Skal være stolt

Når det kommer til ventet omsetning i harstadbutikken sier Willumsen at han blir fornøyd om omsetningen «er bra». Mer inn i tallverden vil han ikke gå.

– Vi gjør jo ikke dette for å gå i null. Vi skal tjene penger og Renathe skal være stolt over å kunne levere et bra årsresultat, sier han.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få dette til å blomstre, kommenterer butikksjef Renathe Opsahl, som har seks ansatte med seg i butikken - ansatte som ikke har solgt sko før.

– Vi har alle fått god opplæring, sier hun. – Det har vært flott å få være med på å bygge opp butikken i Harstad. Jeg gleder meg veldig. Dette blir kongen, sier hun før hun blir praiet av sin første kunde.

Det tok bare et par minutter fra dørene åpnet til det første salget på ble slått inn i kassa.

LEDELSE: Håkon Løbach Willumsen har fått med seg Renathe Opsahl som butikksjef i Harstad. Foto: Ivar L. Paulsen