I helga var 70 deltakere fra hele Europa samlet på Heggen videregående skole i Harstad for den årlige sjakkturneringen til Advokatfirmaet Finn.

- Aldri før har så mange norske klubber vært representert blant turneringens 70 påmeldte deltakere. Spillere fra Tromsø, Narvik, Alta, Sortland, Harstad, Vestvågøy, Bodø, Lillehammer, Hamar, Oslo og Ålesund ble samlet til dyst og skal prøve å ta poeng fra de utenlandske deltakerne, skriver Stein Jensen fra Harstad Sjakklubb i ei pressemelding.

Satser på det sosiale

- Vi inviterer spillere for sightseeing, ikke bare for spilling, forteller Jensen til Harstad Tidende, og legger til at de satser mye på det sosiale når det skal arrangeres sjakkturnering.

Arrangøren, Harstad Sjakklubb, har som eneste sjakkturnering i landet prioritert å invitere sterke damespillere. På startstreken blant ti tittelhavere stilte seks damer, i tillegg til Edit Machlik (18) fra Tromsø som deltok på damelandslaget i årets sjakkolympiade i Baku.

Pia Cramling. Foto: Daniel Skog

I tillegg til de norske deltakerne, kom også stormesteren Pia Cramling (53) fra Sverige for å delta. Cramling debuterte bare 15 år gammel i sjakkolympiaden i Argentina i 1978. Etter dette har hun deltatt i 12 sjakkolympiader. Stormestertittelen tok hun i 1992, og har vært profesjonell sjakkspiller siden hun var 24 år.

Remis

Stormesteren Cramling måtte derimot se konkurransen i Edit Machlik (18) fra Tromsø, og måtte da også nøye seg med kun remis i et av fredagens partier.

Også lillebror Endre Machlik (16) hevdet seg godt på turneringen og forsvarte norgesmestertittelen han tok tidligere i år. 16-åringen fra Tromsø vant de fleste av sine partier, og endte til slutt på en 13. plass i turneringen.

Harstad Sjakklubb er storfornøyd med at det deltok spillere fra hele ni nasjoner i helgens store sjakkturnering.

Edit Machlik fra Tromsø fikk bryne seg mot stormesteren Pia Cramling under helgas sjakkturnering. Partiet endte med remis. Foto: Daniel Skog