Mathias Jacobsen Williamsen hadde englevakt da han søndag ettermiddag var sjåfør av bilen som havnet på taket i en grøft. I en sving på vei til Ramsund i Tjeldsund kommune i Nordland mistet 18-åringen kontrollen på svært glatt føre. Kjøretøyet tippet, rullet rundt flere ganger og havnet på taket i skråningen.

Jacobsen Williamsen ble fraktet til UNN Harstad med ambulanse - kraftig forslått, men utover det kom han uskadd fra ulykken. Det verste ble imidlertid ikke selve kollisjonen. Mens han lå i sykesengen, ble anlegget stjålet fra bilen som fortsatt lå på ulykkesstedet.

- Jeg fikk sjokk

Gjennom et facebook-innlegg skrevet av moren fikk han vite at utstyret til en verdi av flere tusen kroner ikke lenger befant seg i bilen.

Meldingen så han da han fortsatt lå på sykehuset mandag.

- Jeg ble sint og frustert. Det første jeg gjorde var å ringe å spørre om det faktisk var sant. Hvem tenker på å dra til et ulykkessted for å hente ut verdier fra en bil. Følelsen jeg sitter igjen med er ikke mulig å beskrive, sier Mathias Jacobsen Williamsen til Harstad Tidende.

Tyvene fikk blant annet med seg en forsterker og en spiller til totalt 4.000 kroner.

- Det er snakk om store summer. Tyveriet gjorde faktisk alt mye verre.

Vil anmelde tyveriet

18-åringen forteller at han vil anmelde tyveriet til politiet tirsdag.

- Jeg er bare veldig skuffet. Personene som gjør noe slikt synker dypt, sier han.

Les også: Snart er det klart for piggdekk

Han forteller at han trodde han ville sitte igjen med litt verdi av bilen som ble totalvrak som følge av ulykken. I stedet sitter Jacobsen Williamsen igjen med ingenting.

- Det er tøft i seg selv. Jeg vet jeg hadde flaks, og bilen er en materialistisk ting som kan erstattes, men personer som gjør noe slikt som å stjele fra et ulykkessted synes jeg nesten synd på, sier gutten, som håper at anlegget vil bli levert tilbake.

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 000

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)

  • Send e-post til tips@ht.no

  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS

Moren til Mathias la ut dette innlegget på Facelbook-gruppa "Kjøpe-selge-bytte-Harstad".