Det er konklusjonen til bobestyrer Tove Julin Pettersen. Hun er ferdig og har levert den endelige boberetningen til Trondenes tingrett. Det kom inn tre krav. Eierselskapet Straum med et krav på 29 millioner, Skatt nord 1,9 millioner og Solve Forretningspartner 171.000 kroner. Selskapet slo seg selv konkurs 19. april 2016.

Bobestyrer mener at selskapet kunne anses som insolvent tom måneder før konkursåpning.

Hydra Tidal Energy Technology as ble etablert i år 2000 av Svein Henriksen. Henriksen hadde en drøm om å skape et flytende tidevannkraftverk som kunne forsyne byer og tettsteder med strøm. Det ble vel brukt rundt 140 millioner på prosjektet. Morild II ble bygget og satt i testproduksjon i 2010. I 2011 havarerte Morild II på grunn av mekanisk svikt. I 2012 ble selskapet slått konkurs, men teknologien ble kjøpt opp av sørnorske teknologiinteresser.

Samme år ble nye Hydra Tidal etablert med Straum as som eiere, som endte i ny konkurs i år.

På konkurstidspunktet var det ingen ansatte i virksomheten. Daglig leder var innleid fra konsernselskap. Selskapet hadde adresse i Havnegata. Det nye selskapet, med samme navn, prøvde å modernisere tidevannskraftverket for å sette det i en produksjonsfase. Det klarte de ikke og Morild II, som havarerte i 2011, ble i 2015 hugget opp etter avtale med Skarvik Verft og Hrs Metallco. Utfordringer med å finne en egnet plass og slitasje på farkosten gjorde det for dyrt å sette den i stand. De siste årene før opphugging lå tidevannkraftverk i Svolvær.

Bobestyrer gjennomførte undersøkelser for å finne aktuelle kjøpere til panterettighetene. Aktuelle kjøpere ble kartlagt og forsøkt kontaktet. Arbeidet ble avsluttet da Straum as framla låneavtale hvor det fremgikk at de hadde pant i pantet. Derfor ble det besluttet å overføre panterettighetene til Straum as. Panteportefolioen hadde dermed ikke økonomisk verdi for boet.