En mann i 50-årene bosatt i Harstad sto nylig tiltalt for gjentatt vold mot sine to mindreårige barn.

Bakgrunnen for saken i Trondenes tingrett var en melding fra barnevernet i Harstad til politiet om at mannens datter hadde kommet med en rekke uttalelser i barnehagen om at faren slo henne. På bakgrunn av dette ble det begjært dommeravhør av barna. Avhøret ble gjennomført den ved Statens barnehus i Tromsø.

- Mange ganger

I dommeravhøret fikk det ene barnet spørsmål om hun kjente noen som slår. På dette svarte hun: «Jeg kjenner bare at han pappa slår». På spørsmål om hva han slår med, svarte hun at pappa slår med «hånden» og at «han gjør det veldig mange ganger».

Hun forklarte også at faren slo hennes bror.

Tiltalte benektet at han skulle ha slått barna med flat hånd i ansiktet eller for å ha utøvd vold mot noen av barna for øvrig. Etter tiltaltes oppfatning må barna ha misforstått og/eller fått ledende spørsmål når de begge i dommeravhør forklarte at han hadde slått dem.

Tiltaltes kone støttet mannen i at det barna hadde sagt i dommeravhør måtte bero på en misforståelse.

Strengere

Aktor la ned påstand om betinget fengsel i 14 dager og en bot på 7000 kroner. Retten kom imidlertid til en strengere straff - 30 dager betinget fengsel og 3000 kroner i saksomkostninger.