Jan Arild Paulsen (t.v) administrerende direktør i Seaworks og Thomas Eklund, administrerende diraktør i Baltic Offshore har inngått partnerskap for å posisjonere seg i sjøkabelmarkedet i Norden. Foto: Privat

Partnerskapet gjør at harstadrederiet nå kan konkurrere om de virkelig store millionkontraktene når det skal legges nye sjøkabler i for eksempel Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland.

Administrerende direktør Jan Arild Paulsen er meget fornøyd med å ha klart å få i havn denne viktige avtalen.

– Dette er noe vi har jobbet med lenge. Til nå har flere av sjøkabeljobbene vært for store for oss. Men nå kan vi delta i de største konkurransene siden det svenske selskapet har langt større båter enn oss. Senest i fjor var vi for små til å konkurrere om leggingen av strømkabelen over Tjeldsundet, sier han.

Blir i Harstad

Som en del av strategien etablerte Seaworks  et eget datterselskap, Seaworks kabel, med Stian Hokland som avdelingsleder.

– Styringen av Seaworks kabel vil aldri forsvinne fra Harstad. Vi eier nær 70 prosent av selskapet og Vigdis Hokland er styreleder, sier han.

Samarbeidet gjør at Seaworks kabel får tilgang til kabelfartøy som er 10 ganger større enn deres båter.

– Båtene skal brukes om hverandre i hele det skandinaviske- og nord-europeiske markedet, sier han.

I posisjon

Fram til 2025 skal det investeres 160 milliarder i nytt strømnett i det nordiske kraftmarkedet. Mye av dette skal skje på land, men nå er harstadrederiet i posisjon til å konkurrere om sjøkabeljobbene.

– Dette partnerskapet er en viktig milepæl for oss og vil være med på å sikre videre vekst for oss i Harstad.

Båtene frakter og legger ut fiberkabler for kommunikasjon og strøm.

Norges lengste

– I sommer gjorde vi for første gang en jobb i Østersjøen. Det ville vi aldri fått til uten samarbeidet med svenskene. I tillegg avsluttet vi sist sommer legging av Norges lengste sjøkabel fra Bodø til Røst, sier Paulsen.

Seaworks har i dag 130 ansatte og omsatte i fjor for 193 millioner. Driftsresultatet var på 12,8 millioner.