Det kommer fram i en redegjørelse kommunen sendtr Fylkesmannen i Troms 2. september.

På vegne av kommunen skriver advokat Tove Julin Pettersen i Advokatfirmaet Finn: ”Aktørene i intensjonsavtalen er som kjent bl.a ulike eiendomsaktører i regionen. For disse er det et strategisk tap hvis det blir kjent at aktørene skal samarbeide om prosjekt. Det risikeres at en eller flere av partene trekker seg hvis premisset om konfidensialitet man satte, opprettholdes”.

Ikke politisk

Videre skriver Pettersen: ”En terminering av intensjonsavtalen vil i så fall representere et mulig økonomisk tap som følge av at arbeidet som er nedlagt i prosjektet fra de ulike avtaleparter vil gå tapt”.

Pettersen skriver at bedriftene ikke har noen politisk oppfatning av Gammelbryggasaken og på grunn av kommersielle årsaker ikke vil framstå som aktører i saken. – Blir navnene offentlige er det brudd på avtalen og bedriftene kan trå ut av avtalen.

Forringet

Hun begrunner også hvorfor de to leietakerne ikke vil ha offentliggjort navnet sitt.

”I forhold til de aktuelle leietakerne er disse i eksisterende leieforhold og deres forhandlingsposisjon overfor nåværende utleier vil bli vesentlig forringet dersom det blir kjent at de har inngått intensjonsavtale om fremtidig leie hos annen utleier”.