Nå er han av Trondenes tingrett dømt til fengsel i 120 dager og 2.000 kroner i saksomkostninger.

Fornærmede falt og slo bakhodet i asfalten og mistet en kort stund bevisstheten. Han ble sendt til sykehus som konstaterte hjernerystelse og skade på leppe og munnhule.

Kebab-kø

Det var en novembernatt i fjor at 28-åringen ble irritert i en Kebab-kø på Torget i Harstad. Blodprøve like etterpå viste en promille på like i underkant av to.

I retten forklarte tiltalte at han etter stengetid på byens utested sto han i kebab-kø og lot seg irritere over en mann som han mente snek i køen.

Titalte snakket til fornærmede/fornærmedes kompiser. Tiltalte sa videre at han fikk maten sin og gikk mot drosjekøen. Da kom fornærmede etter tiltalte og kom med verbale utslag samtidig som han veivet med armene.

Tiltalte forklarte at han følte seg truet og slo et slag mot fornærmede for å avverge et angrep.

Fornærmede hadde en annen forklaring. Han hadde hentet en gaffel i kabab-vogna for han ville dele en maten med en venninne. Han husket ikke at noen hadde blitt sur da han hentet gaffelen. Han husker ikke selve hendelsen.

En kvinnelig politiførstebetjent forklarte i retten at hun la merke til tiltalte i køen. Hun sto ved siden av kebab-vognen og la merke til at tiltalte kom i god fart fra køen i retning fornærmede.

Hun prøvde å rope mot tiltalte for å avlede han, uten at det hjalp.

Hun pågrep 28-åringen med en gang. Hun fortalte i retten at tiltalte var rolig, ikke redd eller skremt, men han sa til henne at han var blitt provosert.

Trodde ikke på tiltalte

Andre vitner støttet politivitnes forklaring.

Sorenskriver Kirsti Ramberg trodde ikke på tiltaltes forklaring og støttet seg på fornærmede og de fem vitnene.

Retten mener at det er bevist at tiltalte slo fornærmede over kjeven og munnen.

Fornærmede falt som følge av slaget og slo bakhodet mot asfalten og mistet bevistheten.

Retten dømte tiltalte som om han var edru, og i edru tilstand mener retten tiltalte ville forstått at et slag med en slik kraft ville resultert i skade eller bevissløshet.

Dommen er i samsvar med aktors påstand.