- Harstad Tidende ønsker å legge til rette for en arena hvor lag, foreninger og klubber i enda større grad synliggjøres lokalt, forteller forretningsutvikler Ramona Hegrenes. Gjennom “Laget-Mitt” når man ut til medlemmer, sponsorer og et bredt publikum, og ikke minst til alle som ikke kjenner laget fra før.

- Det er ingen andre som kan tilby dette i regionen i dag, og vi er stolte over at vi kommer med dette fantastiske tilbudet, forteller forretningsutvikler Ramona Hegrenes.

Ønsket

- De lagene vi har fått med i forkant på “Laget-Mitt” har alle sagt det samme. Dette er noe de har savnet, og virkelig ønsket skulle komme.

- Dermed er det med stor glede at vi nå kan tilby dette slik at man får en oversikt over hva regionen har å tilby av aktive lag og foreninger, sier prosjektmedarbeider Eivind Svaleng.

Med seg på laget har Harstad Tidende fått et bredt spekter med blant annet Harstad Idrettslag, Sæteråsen Stall og Rideskole og Kanebogen Skolekorps som alle er med fra start.

Sang, idrett og hest er alle velkomne på “Laget-Mitt”, og Svaleng håper på at enda flere fra forskjellige områder vil bli med.

Egen redaktør

På “Laget-Mitt” blir lagene og foreningene ansvarlig for eget innhold, og står fritt til å løfte fram alt fra store prestasjoner til små dugnader på avisens kanaler.

Dette har tidligere stort sett vært forbeholdt avisredaktører, og nå får skrivelystne medlemmer av lag og foreninger mulighet til å bryne seg på denne jobben.

- “Laget-Mitt” er en god arena for dem som brenner for å få ut smått og stort av nyheter fra deres lag og foreninger.

- På denne måten ønsker vi å nå ut enda bredere, slik at vi kan fange opp det som skjer, forteller sjefsredaktør Kjell Rune Henriksen.

Saker som blir publisert gjennom “Laget-mitt” kommer automatisk i et eget område på HT.no, og får dermed god synlighet for både leserne og journalistene til Harstad Tidende.

Gode saker kan fort få ekstra oppmerksomhet enten på nett eller papir.

Brukervennlig

Nettsamfunnet kan brukes på flere måter og kan lett tilpasses til de forskjellige behovene som lagene og foreningene har.

- “Laget-Mitt” gir deg flere muligheter for bruk, og kan tilpasses etter eget ønske. Har du for eksempel allerede brukt penger på en god hjemmeside, kan du bruke “Laget-Mitt” som en kanal for nyheter i tillegg.

Det finnes med andre ord alltid en måte du kan bruke “Laget-Mitt” på, og trenger du hjelp så får du selvfølgelig det, informerer Svaleng.

En viktig funksjon er Facebook-integreringen, som gjør at saker man lager på “Laget-Mitt” går direkte over på Facebook.

Dette gjør at man unngår dobbeltarbeid i en ellers tidspresset hverdag.

Lansering

Det nye nettsamfunnet skal lanseres torsdags kveld på galleri Nord-Norge for flere lag og foreninger.

Eventet er åpent for alle som vil og kan melde seg på, og der skal det presenteres flere detaljer om “Laget-Mitt”.

- Det skal lønne seg å komme på lanseringen. Vi har en dedikert ressurs som skal hjelpe de som ønsker det, og kommer du på eventet får vi deg kjapt opp å gå slik at du kan vise fram alt det flotte med akkurat ditt lag eller forening, sier Hegrenes.