Saken kom opp i Skånland kommunestyre i forrige uke av gruppeleder for Høyre, Einar Aune.

Han mente skånlandordføreren var for passiv i sin støtte til flystasjonen på Evenes.

- Her har hun vært fullstendig fraværende. Vi har ikke sett vår ordfører representere kommunen i noen av de besøkene som sentrale politikere fra ulike partier har hatt på flystasjonen. Jeg regner med at vår ordfører er representert når hennes egen partifelle, stortingsrepresentant Eirik Sivertsen besøker flystasjonen på fredag, sa Aune.

Uvitende

- Dette besøket vet jeg ikke noe om. Jeg har ikke hørt noe om at Sivertsen skal besøke flystasjonen, svarte Nilsen.

- Det er derfor påfallende at Høyre er orientert, mens jeg holdes unna. På meg virker det som en ettervirkning av kommunestrukturdebatten, der vi stå på hver vår side. Dersom det er slik, må jeg beklage at man ikke klarer å komme seg videre i det politiske arbeidet, sa Nilsen.

Uinteressert

Aune repliserte med at Nilsen ikke hadde vist interesse for flystasjonen, og at nåværende varaordfører Odd Are Hansen (SV) gikk ut med støtte til Andøya om stasjoneringen av overvåkningsflyene.

- Det er kjent at samarbeidspartiene Rødt og SV, ikke støtter den utviklingen som nå er på gang i Evenes, sa Aune.

Hun svarte at flystasjonen på Evenes ikke var nevnt i den politiske plattformen som samarbeidspartiene hadde inngått etter valget.

- Når jeg tok avstand fra Hansens uttalelser var det i trygg forvissning om at det var et solid flertall i kommunestyret for å støtte flystasjonen og arbeidet med å videreutvikle denne, sa Nilsen.