I helga var det offisiell innvielse av Sandstrand turstier. Rundt 30 glade turfolk benyttet et par timer til å prøve noen av løypene.

To års iherdig dugnadsinnsats ble kronet med en flott innvielsesdag.

– 6-7 iherdige pensjonister har ryddet og merket hele 33 kilometer med turløyper i vår flotte natur. Sandstrand turstier ligger mellom strand og høyfjell. Her er det ryddet og skiltet. Alle stiene går i lunt og fint skogsterreng og egner seg godt både til gåturer, ski og sykling, forteller Janne Johansen som er kultur-og folkehelsekoordinator i Skånland.

Hun hadde det ærefulle oppdraget med å åpne turstiene offisielt.

Friluftsliv har stor betydning for folkehelse, og det å rydde og merke turstier er meget viktige folkehelsetiltak, forteller hun.

– Turløypene er en del av det nasjonale Turskiltprosjektet, som har som formål å skape mer utendørsaktivitet ved å skilte og informerer om turløyper. Turskiltprosjektet på Sandstrand er et spleiselag mellom Troms fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen, som har bidratt med økonomisk tilskudd. Samtidig hadde ikke dette prosjektet blitt realisert uten den meget store dugnadsinnsatsen som det Misbu turløypelag på Sandstrand har nedlagt, sier hun.