Bildet er tatt fredag 22. september og hjullasteren er på tur med byggematerialer til en hytte ved Musvannet. Bildet viser at flere forutsetninger for dispensasjonen som er gitt av kommunen.

18. mai i år ga Formannskapet Hinnøy Maskin ved Gøte Aspen dispensasjon til å kjøre material fra Folkeparken til hytta som skal bygges ved Musvannet.

I et brev til Aspen skriver enhetsleder Jan Inge Lakså at Hinnøy Maskin ved Gøte Aspen har fått innvilget tillatelse til å kjøre inntil 30 turer fra folkeparken til hytte ved Musvannet. Ifølge brevet skal flere vilkår på dispensasjonen være brutt.

1. Tillatelse gjelder til 15. september 2016, mens transport har skjedd etter dette.

2. Det tillates kun kjøring mellom klokken 07.00 og 16.00 på ukedager. Kommunen skal ha mottatt melding om at kjøring har skjedd utenom dette tidsintervallet.

3. Det tillates kun kjøring med kjøretøy som har maksimalt akseltrykk på to tonn. Bilder kommunen har mottat viser at det benyttes kjøretøy med betydelig større akseltrykk.

Fagkoordinator Marius Nilsen i Areal- og byggesakstjenesten sier de ser alvorlig på brudd på dispensasjon.

– Vi frykter denne transporten kan ødelegge Fjellveien. Dette er et populært turområde som vi ikke vil skal ødelegges av maskiner, sier han.

Formannskapet har gitt Aspen dispensasjon til å kjøre materialer opp til hytta i tidsrommet 1. juni til 15. september.

– Vi ønsker ikke kjøring etter dette tidspunktet på grunn av bløt vei, sier han.

Han sier den ulovlige kjøringen har skjedd i et sårbart område.

– Vi trodde at han fulgte de pålegg Formannskapet ga. Med en gang vi fikk tips om at det foregikk ulovlig kjøring opp til hytta ble han oppringt og fikk stoppordre. I tillegg ble det sendt et brev til Aspen.

Ifølge Nilsen gis det dispensasjon til de som har hytter i området. Det gjelder frakt av store ting til hyttene eller for eksempel ved.

– Dette bør skje i tider av året da det er tørt.

Gøte Aspen legger seg flat og beklager at han ikke hadde satt seg godt nok inn i vedtaket.

- Jeg hadde ikke registrert at det var begrensninger på hvor lenge utover høsten jeg kunne kjøre. Derfor kjørte jeg to turer etter den 15. september. Det beklager jeg selvfølgelig. Kommunale vedtak skal selvfølgelig følges opp.

Aspen mener kommunen har satt så mange begrensninger at han vil ha problemer med å fullføre byggingen av Fjellstua.

- Årsaken til at jeg bygger hytte er for at jeg er glad i Folkeparken. Derfor blir jeg litt oppgitt når jeg beskyldes for å ødelegge. Målet med hytta er å få laget et overnattingssted og en kafé for folk flest. Her kan folk leie hytta, nyte naturen slik at pulsen senkes og de finner roen, sier Aspen.

Han har fått innvilget inntil 30 turer i år, og har kjørt 11 ganger.

- I neste uke kommer byggesettet. Jeg er spent på om jeg får lov til å frakte det opp til tomta. Hvis ikke blir det liggende og tomta blir stående til spott og spe. Det håper jeg ingen vil, sier han.

Derfor har han sendt inn en søknad om å få kjøre de 19 siste turene i løpet av høsten.

- Vi mener den beste tiden å bruke veien er om høsten. Da er det tørt og Fjellveien tåler våre turer, sier han.

Aspen kommer med et lite hjertesukk til slutt.

- Nå må vi stå sammen for å utvikle byen. Slik det krangles nå resulterer ikke i annet enn at vi kommer enda lenge bakpå andre byer.

SPOR: Det er dype spor etter maskiner på Fjellveien. Foto: Privat