Det sier evenesordfører Svein Erik Kristiansen (H), om kritikken fra Evenes og Skånland.

Han mener kritikken er fullstendig uberettiget.

- Det er stor forskjell på den tidligere kampen for å få den framskutte kampflybasen til Evenes i 2012, og den kampen som nå føres for Ofoten. Denne kampen føres av Ofoten regionråd. Det er åpenbart at den nye langtidsmeldingen vi få størst betydning for Narvik, med sine forsvarsanlegg i Bjerkvik, Tjeldsund, med i Ramsund og Evenes med flystasjonen, sier Kristiansen.

Uenighet i regionen

I 2012 var det langt med sammenfallende synspunkter i storregionen enn det er nå.

- Dette kan man lese av uttalelsene som er kommet fra Troms. De sammenfaller ikke med synspunktene fra Ofoten, sier Kristiansen.

- Vi støtter langtidsmeldingen for Forsvaret, mens uttalelsen fra Troms ikke gjør det. Jeg har ikke registrert noen støtte fra Sør-Troms i vår kamp for å få de maritime overvåkningsflyene til Evenes, sier Kristiansen.

Nei til Nilsen

Han mener derfor at det ikke er naturlig å inkludere Helene Berg Nilsen i arbeidet.

- Dette har heller ikke noe med kommunereformen å gjøre. Jeg kan ikke fatte at man en gang kan komme inn på den tanken. En slik tankegang er i alle fall for meg fullstendig fremmed, sier Kristiansen.

Når ikke Nilsen er invitert til å representere Ap når de har sine egne stortingspolitikere på besøk, så må de enkelte partiene svare for dette.

- Jeg har ikke oversikt over hvordan de enkelte partiene organiserer sitt arbeid. Det er også Ofoten regionråd, som organiserer arbeidet med kampflybasen og det er derfra invitasjonene går ut, sier Kristiansen.