Det sier urmaker Herulf K. Mathisen. I forrige uke ble Centrum Ur AS slått konkurs, en bedrift han kjøpte av gullsmed Midling i januar 2012.

I et par timer mandag hadde han åpent i butikken i krysset Normanns gate/Hvedings gate for å levere ut klokker som kunder hadde inne til reparasjon. En jevn strøm av folk var innom, de fleste for å beklage at forretningen blir borte. Mathisen er den eneste fagurmakeren, og han beklager overfor både kunder og kreditorer at det endte som det gjorde.

- Hvorfor gikk det galt?

- Uten at jeg skal bortforklare det som skjedde, er det ikke til å stikke under stol at det har vært vanskelig helt siden jeg fikk hjerneslag i 2013. Sykdommen satte meg mye tilbake, og tiden fram til i dag har vært tøff. I tillegg det slik at stadig flere handler på nett. Det rammer også vår bransje sterkt, sier Mathisen som ikke er fremmed for tanken på å etablere et sørvissenter/verksted en gang i framtida.

- Jeg elsker dette yrket, og jeg både ser og hører at det er behov for urmakertjenester i dette distriktet. Målet er derfor å kunne etablere et sørvissenter, men uten butikk. Det tror jeg kan være liv laga. Etter mange år med mye jobbing må jeg nå tilpasse arbeidssituasjonen etter helsa, og et slikt sørvissenter tror jeg vil være overkommelig, sier den tidligere lederen for Fagurmakerne i Norge.