Mandag morgen var Stangnes, Åsby og Gangsås uten strøm. Det meldte Hålogaland Kraft på sin nettside klokka 08:30. Årsaken til strømbruddet er foreløpig ukjent.

Hålogaland Kraft bekrefter klokka 08:50 at strømmen er tilbake i området, men det er fortsatt problemer med HLKs eget bredbåndsnettet i kjølvann av strømbruddet. Rettetid er ukjent.

Rundt klokken 14 var det fremdeles abonnenter som ikke hadde bredbånd. I ett hus skal strømmen ikke ha kommet tilbake på grunn av feil i en automatsikring. Beboerne feilen oppsto som følge av bruddet.

Bjørn Ludvigsen, kommunikasjonsrådgiver og samfunnskontakt i HLK, sier til ht.no at de foreløpig ikke vet noe om årsaken til strømbruddet eller problemer med bredbåndsnettet.

- Vi kommer ut med informasjon så snart vi vet noe om det. Vi jobber på spreng. Det skal visstnok være en god del som har fått tilbake nettet, sier Ludvigsen.

Status klokka 12:15: - Resterende kunder som tidligere i dag har vært uten nett skal nå ha fått forbindelsen tilbake, skriver HLK på Facebook.