KVÆFJORD: For lagets miniatyrskytterkarusell på vinterstid har samlet rundt 400 skyttere fra hele landet i flere sesonger. Det har ikke bare vært en sportslig suksess for arrangørene i Kvæfjord Skytterlag. Det har også ført med seg at skytterlaget sitter med et godt økonomisk resultat på bok. Det har gitt laget muligheten til å oppgradere sitt eget anlegg i Surnåsen.

– Vi har investert i 10 nye elektroniske skiver på vår 200-metersbane. Det var en nødvendig oppdatering etter at våre gamle skiver hadde tatt vel mange skuddsalver, sier Tor-Anders Markussen om den nødvendige investeringen.

Ikke billig

Å oppgradere sin skytebane med flunkende nytt utstyr er som regel en investering av det godt voksne slaget. Så gjelder også for skytterlags siste innkjøp.

– Det er snakk om en investering på drøyt 500.000 kroner. I tillegg har det vært mye jobb med denne anleggsoppgraderingen i form av planlegging, sier skytterlagets Børre Nilsen.

Duoen legger ikke skjul på at dette har vært en relativt stor prosess å jobbe med.

– Jobben har pågått helt siden våren. Da startet vi ryddingen av anlegget. Da vi fikk idrettsfunkjonell godkjennelse kunne vi også gå i gang med etableringsarbeidet. Den økonomiske situasjonen gjorde det også mulig å etablere skivene uten å vente på spillemidler, sier Nilsen og presiserer samtidig at det også ligger 100.000 kroner i tildeling fra gavefond i bunnen av regnestykket.

Viktig grep

de nye skivene representerer også et viktig grep med tanke på hva skytterlaget ønsker av aktivitet i eget anlegg.

– Vi var nødt til å gjøre noe for å få skyttere til å komme for å delta i konkurranser. Med mye feil på skiveanlegget tok vi beslutningen om at det ville koste mer enn det smakte å reparere på skivene. Nå har vi derimot fått en oppgradering av vår 200-metersbane fra seks til ti skiver. Det vil også føre til en kraftig effektivisering av våre arrangementer på 200-metersbanen, sier Markussen.

Per dags dato har skytterlaget sitt eneste sommerarrangement den første helga i september. Da ble de nye skivene også innviet.