Det er ikke hverdagskost å oppleve rundt 17 varmegrader i Nord-Norge når det snart står oktober på kalenderen, men det er nettopp det som vil skje mandag.

I Harstad spår meteorologene rundt 14-15 grader i Harstad og en sol bak lettskyet himmel, mens det på innlandet og i heldige strøk i landsdelen blir enda flere plussgrader.

Varmen gjør at Meteorologisk institutt bruker utropstegn.

- Varme sørfra gir i morgen flotte temperaturer i Troms! Er det noen som når 17 grader, spør Meteorologisk institutt på Twitter der de også la ut dette bildet.

Etter hvert i uka blir det noe kaldere, men ikke verre enn at vi i overskuelig framtid holder oss på rundt 10 grader i regionen. En regnskyll på tirsdag er eneste nedbør i vente på YR.no før gjeldende spådom lover solgløtt til helga.

Nordlys.no har spurt meteorolog Sevim Müller hvor vanlig det er å oppleve slike temperaturer i slutten av september. Svaret er kort.

- Ikke veldig vanlig.

Den seneste registrerte sommerdagen i Troms, det vil si over 20 grader, var 23. september i 1960, da det ble målt 20,2 grader i Nordreisa, forteller statsmeteorologen til Nordlys.