HIL fikk bakoversveis da Skeid scoret på sine første to sjanser i søndagens 2.-divisjonskamp i hovedstaden. Kaptein Kristian Ellefsen ga gjestene et håp da han reduserte, og HIL var bare ei annullering fra å utlikne. Det var likevel betydelig forskjell på lagene. Skeid vant 5-1, og trenerprofil Tom Nordlies mannskap sendte HIL nærmere 3.-divisjonsspill i 2017.

Samtidig vant Alta og Kjelsås. Avstanden til sikker plass økte med tre poeng i løpet av noen timer søndag kveld.

Bratt bakke

– Nå blir det enda vanskeligere å berge plassen enn det var før kampene ble spilt. Det blir kjempetøft å skulle overleve, erkjenner HIL-trener Torkild Nilsen.

Skulle Follo oppskriftsmessig vinne over Tromsø 2 hjemme mandag, er det nesten bare teori igjen for HIL.

– Det kan hende at vi må vinne resten av kampene for å klare den avgjørende sjuendeplassen. I seg selv er nødvendigvis heller ikke det nok. Vi står i en bratt bakke, og vi trenger hjelp med resultater i en del kamper i de siste fire serierundene, sier Nilsen.

For HIL gjenstår kamper mot Ullern, Mo, Tromsdalen og Alta. HIL er nummer 10 på tabellen. Før Follos kamp mandag, er avstanden til trygg grunn seks poeng.

– Får som fortjent

– Vi kan ikke gjøre annet enn å spille våre kamper og vinne disse. Det hjelper ikke hvor mye eller lite energi vi bruker på alle andre. Vi kan bare påvirke resultatene i kampene vi selv spiller. Så får vi telle opp om noen uker. Da har vi fått det vi i utgangspunktet har fortjent i løpet av en hel sesong, sier Nilsen.

– Hvis du skal oppsummere etter 22. serierunder: Fortjener HIL fortsatt 2.-divisjonsspill?

– Jeg får svare slik: Innimellom fortjener vi å være i 2.-divisjon. Andre ganger gjør vi ikke det. Vi har hatt muligheter til å ta tre poeng i kamper, for eksempel mot Follo sist, der vi har mistet seieren på slutten. Enkeltvis kan vi godt si at noen poengtap er ufortjente, men over en hel sesong er det verken dommere eller uflaks som gjør at resultatene blir som de har vært.

Skuffende

Stemningen i gjengen var trykket, rett og slett forferdelig dårlig, da laget satte kurs mot Gardermoen for å fly hjem til Harstad søndag kveld.

– Det er en ting å tape for et godt lag som Skeid, men at vi leverte en så dårlig kamp på mange områder er det som skuffer mest. Vi var ikke i nærheten av å prestere det vi mener å ha kapasitet til, sier treneren.

HIL hadde ikke tenkt å gi opp på stillingen 1-3 til pause. Spillerne skulle ut på banen for å melde seg på i kampen igjen. Så smalt det umiddelbart fra Skeid, som økte til 4-1. Da var det over.

– Vi skal være skuffet på en slik dag; så må vi ta tak og konsentrere oss om oss selv. Den jobben starter allerede på trening mandag. Vi skal bruke uka til å forberede oss for lørdagens kamp, som vi må vinne. Vi må være opptatt av vi fortsatt kan klare oppgaven med å redde 2.-divisjonsplassen, sier Nilsen.

NB! HILs hadde en a-lagsdebutant i aksjon søndag. Sher Day Htoo ble tatt opp i a-stallen denne uka, og fikk spille de siste fem minuttene.

Fakta

Skeid-Harstad 5-1 (3-1)

Nordre Åsen kunstgress, 2.-divisjon avdeling 1, søndag

Mål: 1-0 David Tavakoli (5), 2-0 David Tavakoli (8), 2-1 Kristian Ellefsen (19), 3-1 Johnny Budson (37), 4-1 Johnny Budson (47), 5-1 David Tavakoli (82)

Gult kort: David Tavakoli, Skeid. Gabriel Andersen og Knut-Jørgen Evensen, begge Harstad.

Dommer: Tore Olsen Hagelund, Ready

Tilskuere: 180

Harstad: Alex Jensen - Simon Johansen, Marcus Ursin Ingebrigtsen (Truls Torblå, 55), Aleksander Torvanger, Magnus Kjelseth - Knut-Jørgen Evensen, Oskar Alvereng, Mathias Nicolaisen (Sher Day Htoo, 85), Kåre Harald Arntsen (David Johansen, 61) - Kristian Ellefsen - Gabriel Andersen